banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bakanların katılımıyla Şanlıurfa Kent Vizyonu masaya yatırılacak

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından organize edilen “Şanlıurfa Kent Vizyonu” toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak. Toplantıda yapı ve inşaat sektörünün sorunları da ele alınacak.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından Şanlıurfa Kent Vizyonu-Yapı ve inşaat sektör kurulu toplantısı gerçekleştiriliyor. Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak. Belediye Başkanları ve bürokratların da davet edildiği toplantıda sektörün sorunları ele alınacak ve çözüm önerileri üzerinde değerlendirmeler yapılacak.

Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, bu önemli birlikteliği sağladığı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ettiğini söyledi. Sade açıklamasında, “TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak bir yandan kendi üyelerimizin sıkıntı ve taleplerine cevap vermeye çalışırken bir taraftan da kentimizi ilgilendiren her soruna değinmeye, elimizden geldiği kadar çare bulmaya gayret ediyoruz. Yaklaşık bir aydır arkadaşlarımız, mimarlarla, şehir plancılarıyla ve konunun taraflarıyla toplantılar gerçekleştiriyorlar ve gündem belirlemeye çalışıyorlar. Şanlıurfa ekonomisinin iki tane önemli itici gücünden birisi tarım, diğeri ise inşaattır. Toplantımıza bu iki sektörün de ilgili Bakanlarının teşrif etmesi bizim için bir milad niteliği taşımaktadır. Bu toplantıda yapı ve inşaat sektöründeki iş adamlarını, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ve kamu kurumlarını aracısız olarak bir araya getirmeye çalıştık. Yani kalkınmanın tüm bileşenlerini bir araya toplamaya çalıştık. Sıkıntılarımızı bu ortamda da gideremezsek, çare arayacağımız başka mecra aramamız beyhude bir çaba olur. Bu toplantının bir benzerini geçtiğimiz sene gerçekleştirmiştik. Yine yüksek bir katılımla gerçekleşen toplantıda birinci dereceden muhataplarımızı bulamadığımız için beklediğimiz verimi elde edememiştik. Çok şükür şimdi bütün çözücüler bir arada olacak. İnşallah bu toplantının sonunda arzu ettiğimizi verimi elde etmiş oluruz. Üzülerek ifade etmek isterim ki; İş adamları sorunlarla boğuşmaktan asıl işlerini düzgün yapamıyorlar. Verimli çalışamıyorlar. Fuzuli meşgul ediliyorlar. Karşılarında pratik çözümler üreten kurum temsilcilerini maalesef bulamıyorlar. Bu tip organizasyonların bu sıkıntıların da giderilmesine hizmet etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boşver 6 yıl önce

Gelmesi güzeldir ama faydasını gürmedik