banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Bakan Albayrak'a Hal pazarı esnafının mağduriyetini anlattı


Yeni çıkarılacak hal yasası ile sadece piyasayı elinde bulunduran ve fiyatları isteği gibi belirleyen birkaç zengin bu işten faydalanacağını belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, bu yanlıştan ve hatadan dönülmediği taktirde ileri işler içinden daha da çıkılmaz bir hale düşülebileceğini belirtti.
İŞTE BAKANLIĞA GÖNDERİLEN O DİLEKÇE:
ŞANLIURFA BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI BAŞKANLlĞl
SAYI12019/02 15.01.2019
KONU: Yeni çıkarılacak olan HAL YASASI
SAYIN BERAT ALBAYRAK- HAZİNE VE MALIYE BAKANI DİKKATİNE / ANKARA
Sayın Bakanımız..
Son dönemlerde gündeme getirilmekte olan HAL YASASI kamuoyunda konuşulan şekilde gerçekleşirse başta Odamıza kayıtlı bulunan yaklaşık 195 tane HAL PAZARI ESNAFI ve Türkiye genelinde Binlerce HALPAZARI ESNAFI aileleri ile birlikte yok olacak, iflas edecek, zarar edip yok olacaktır. 
Bunca insan, bunca esnaf yıllardan beri bu mesleği yapmakta geçimini bu meslekten yapmaktadır, Ayrıca Hal esnafı ortadan kaldırılırsa bu sefer de birkaç zengin Türkiye'nin sebze ve Meyve piyasasını (pazarını)  istediği gibi oynatacak böylece başta sebze ve meyve üreticileri olmak üzere devamında 81 milyon tüketici etkilenecek ve mağdur olacaktır. Sadece piyasayı elinde bulunduran ve fiyatları isteği gibi belirleyen birkaç zengin bu işten faydalanacaktır.
Sayın Bakanımız..
Kesinlikle yanlış bilgilendiriliyorsunuz. Türkiye'de sebze ve meyvelerde yaşanan fiyat pahalılığının sebebi ASLA HAL ESNAFI
DEGILDIR. HAL ESNAFI 100 yıldan beri vardır öyleyse o yıllarda niçin pahalılık yoktu? 2002 yılında Ak parti iktidara geldiği zaman da HAL PAZARI ESNAFI vardı şimdiye kadar HAL PAZARI ESNAFI iyi idi de şimdi mi pahalılığın sebebi oldu Lütfen bu yanlıştan bu hatadan dönünüz, aksi taktirde ileri tarihlerde daha da içinden çıkılmaz hallere düşülür.
Gerekenin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.