banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Dar Gelirlileri sevindiren haber

Bölgede yaşanan terör olayları sebze fiyatlarını etkilerken bahar mevsiminin gelmesiyle az da olsa fiyatlarda düşüş olduğu gözlendi.

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ŞAŞEMKOM) Başkanı Faruk Akbaş, bölgede yaşanan terör olaylarının sebze-meyve fiyatlarını ciddi bir şekilde etkilediğini, fiyatların esas olarak üretim ve iklim şartlarına göre şekillendiğini vurgularken, söz konusu düşüşlerin de bu sayede meydana geldiğini ifade etti.

Akbaş, “Kış aylarında ürünlerin geneli sera ürünleri olduğu için fiyatları yüksektir. Kış aylarında fiyat yüksek olduğu için vatandaşların tüketimi azdır. Bundan dolayı cirolarımızda çok büyük düşüş oluyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte açık tarla ürünlerinin piyasaya girmesiyle ürün fiyatları düşüş gösteriyor. Vatandaşımız da kışın abartı fiyatı yerine bahar aylarında daha düşük fiyatla evlerine, sofralarına ve mutfaklarına malzeme götürebiliyor. Bu da dolaylı olarak hepimizi olumlu etkiliyor.” dedi.

Baharın gelmesiyle fiyatların düştüğünü söyleyen Akbaş, “Daha önce fiyatlar yükselirken bahar mevsimiyle birlikte fiyatlar düşüş göstermektedir. Bu düşüşler bölüm bölüm düşüş göstermektedir.  Üreticilerin, geçen aylara nazaran üretimleri artmıştır.  Dolasıyla bahar mevsimiyle birlikte çift taraflı kazanç sağlanmaktadır. Biz bundan sonra ürünlerin fiyatında yükseliş beklemiyoruz. Bilakis fiyatlarda çok belirgin düşüşler yaşanacaktır.  Vatandaşlarımız rahat edecekler ve biz esnaflar olarak daha fazla ürün satıp ve daha fazla kazanç sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Özellikle domates fiyatları üreticilerin istediği gibi seyretmediğini sözlerine ekleyen Akbaş, “Bizim piyasada satamadığımız ya da alıcı bulamadığımız ürünler olmadı. Şimdi buna karşı olarak fiyatlarda cüzi bir düşüş oldu. Özelikle domates çeşitlerimizde domates dış ihracata giden ürünlerimiz olan domateslerde üreticilerimiz istediği fiyatı bulamadılar. Vatandaşımız gerçekten vatandaşlarına sahip çıktı. Üretilen ürünlerin çoğunu piyasada satabildik.  Ama korktuğumuz gibi olumsuz bir şey olmadı.” şeklinde konuştu.

Terör olaylarının sebzecileri ciddi bir şekilde etkilediğini söyleyen Akbaş, son olarak şöyle konuştu.

“Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde kış aylarında kar yağışından dolayı birçok yere araçlar gitmiyor. Ondan dolayı sebze ve meyve sevkiyatı yapılamamaktadır.  Bu ciddi bir sıkıntının yanı sıra, terör olayları bölgede ciddi bir şekilde baş gösterirken sıkıntı üzerine sıkıntı oluşturmaktadır. Tabi ki biz esnaflar olarak terörü hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Terörün ülkemize verdiği zararları yakın takip ediyoruz. Silahla, şiddetle hiçbir şekilde hiçbir kesimin hak aramasını kabul etmiyoruz. Bundan dolayı terör olayları bizi ciddi bir şekilde işimizi etkiledi.” (Ramazan Casuk-Mustafa Gül-İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.