banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfa'da  ‘Badem Hasat Günü’ etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Badem Hasat Günü’ etkinliğine katılan Şanlıurfa Valisi, ürün yetiştirmenin tarım boyutundan çıkarılarak sanayi ve farklı sektörlerde kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Karaköprü ilçesine bağlı İlhan Mahallesi'nde Mehmet Cevheri isimli bir çiftçiye ait badem bahçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Badem Hasat Günü’ düzenlendi. Etkinliğe katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada bir konuşma yaptı.

Badem üretimine öncülük eden çiftçileri tebrik eden Vali Tuna, badem işinin tarım boyutundan çıkarılarak sanayi ve farklı sektörlerde kullanılabilirliğin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ürün çeşitliliğinin önemine değinen Vali Tuna şöyle konuştu: “Çeşitliliğin artmasıyla farklı sektörlerde de değerlendirilmesi, fiyatının daha çok düşmemesini ve üreticinin kazancının artmasını sağlayacaktır. Şanlıurfa, bereketli hilal diye geçiyor. Allah her yönüyle bir bereket vermiş. Burada tabi ki su kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılması çok önem arz ediyor. GAP projesi bizim için hayati öneme sahip. Devletimizin uzun yıllardır bu konuya yaptığı yatırımlar artık meyvelerini veriyor. Suyu çok iyi ve tasarruflu kullanıp, ürün çeşitliliğini artırarak, bölge insanımızın cebine daha çok girdi sağlamaya çalışacağız.”

Şanlıurfa’nın tarım, hayvancılık ve sanayisiyle kendisinden daha çok söz ettireceğini belirten Tuna, “İnsanımıza ve genç nüfusumuza daha iyi eğitim vereceğiz. Bunu nitelikli hale getirerek, Şanlıurfa ve bölgemizin hizmetine sunacağız. Biz şunu biliyoruz ki, Şanlıurfa Türkiye’nin çok önemli bir kapısıdır. Hem huzurun ve güvenliğin sağlanması boyutuyla; hem de kendi ilim irfan medeniyetimizin köklerinin doğduğu önemli noktalardan, medeniyetin beşiği olan bir coğrafya olması hasebiyle. Gençlerimizi ve çocuklarımızı; iyiliğe, doğruluğa, güzel işlere yönelik yetiştirerek, bu ülkenin gelecek hedeflerine ulaşmasında söz sahibi olması için elimizden gelen gayreti, bütün kurum ve kuruluşlarımızın işbirliğiyle yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bahçe sahibine plaket veren Vali Tuna, yapılan konuşmaların ardından diğer konuklarla birlikte işçilerin yanına giderek badem hasadına katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.