banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Avrupa Birliği’den Şanlıurfa ve Mardin’e destek

Etkinliklere ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve ayrıca vali ve belediye başkanları da katılacak.

 

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında finanse edilen üç projenin imza töreni 10 Haziran 2013 günü Şanlıurfa’da yapılacak. Avrupa Birliği’nin Şanlıurfa’ya yaptığı mali destek 2002 yılına uzanmakta olup bugün itibariyle şehre sağlanan toplam destek 175 milyon €’ya ulaşmıştır. Entegre Turizm Projesi (9,5 milyon €), Lisanslı Pamuk Deposu Projesi (9.1 milyon €) ve Gıda Küme Projesi (3.7 milyon €) olmak üzere üç yeni projenin toplam maliyeti 22.3 milyon €’dur.

 

Aynı gün Şanlıurfa’da düzenlenecek bir başka önemli etkinlik de, AB tarafından finanse edilen “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının Arttırılması” projesinin kapanış töreni olacak. Tören, anne-babalar ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilecek. İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı kapsamında finanse edilen bu proje sayesinde 3000’den fazla kız çocuğu örgün eğitime tekrar kazandırılmış ve yaklaşık 3000 öğrencinin okulu bırakması önlenmiştir. Ayrıca 1500 kadın ve kız çocuğu da beceri geliştirme eğitimlerinden yararlanmıştır.

 

İkinci imza töreni ise, BROP kapsamında finanse edilen Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi için, 11 Haziran tarihinde Mardin'de düzenlenecektir. Toplam 9.2 milyon € bütçeli proje, Mardin'de yalnızca 1. Caddenin görünümünü güzelleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda Mardin'de turizm sektörünün ekonomiye olan katkısını da arttıracaktır.

 

Aynı gün Mardin'de gerçekleştirilecek ikinci bir etkinlik ise, AB tarafından finanse edilen "Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi" projesi kapsamında düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Konferansıdır. Konferans, hayat boyu öğrenme alanında faaliyet gösteren çeşitli paydaşları bir araya getirecektir.

 

Tüm etkinlikler basına açıktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.