banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Altın fiyatlarında son durum nedir? Altın fiyatları zirvede

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmaklı, artan altın fiyatları ile ilgili, İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) yaptığı açıklamada, altının son on beş ayın zirvesinde olduğunu ve bunun daha da artabileceği endişesini taşıdıklarını söyledi.

‘İş yapamaz bir duruma geldik’

Artan altın fiyatlarından dolayı iş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen Çakmaklı; “Son on beş ayın zirvesinde olan altın fiyatları maalesef sektör olarak bizi daralma içine soktu. Malumunuz önümüzde yaz sezonu düğün mevsimi olmasına rağmen, sektöre talep bayağı düştü. İş yapamaz bir duruma geldik. Bayağı bir daralma yaşıyoruz.” dedi.

‘Müşterilere artık cevap veremez duruma geldik’

İstikrarsız altın fiyatlarından dolayı müşterilere cevap veremediklerini söyleyen Çakmaklı; “Altın fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebi uluslararası ekonomik belirsizlikler, faiz kararları, Avrupa Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankasının faiz kararlarıdır. Bunlar altın fiyatlarına tamamen etki ediyor. Bunun önümüzdeki sürçte de devam edeceği, altın fiyatlarının yükseleceği söyleniyor. Biz bu konularda da bayağı bir tedirginlik yaşıyoruz. Müşterilere artık cevap veremez duruma geldik. Altın fiyatları ne olacak gibisinden sürekli soruyla karşılaşıyoruz, tabi maalesef cevabı veremiyoruz.” şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son on beş gün içinde yüksek bir artış olduğunu söyleyen Çakmalı; “On-on beş gün önce altın fiyatları gram bazında 111-112 seviyesini görürken şu an 118 seviyelerindedir. Cumhuriyet tam altını alış 760, satış 790 liradır. Çeyrek altın alış186, satış 191 liradır. Yarım altın da alış 372, satış 382 liradır. Düğün mevsimi içindeyiz. Bunlarda altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bayağı talep düştü. Sektör olarak daralma yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘Dolar fiyatlarının düşmesi de altın fiyatlarında bir nebzede olsa yükselmesini engelledi’

Doların düşmesinin biraz da olsa altın fiyatlarının yükselmesini engellediğini söyleyen Çakmaklı; “Dolar fiyatlarının düşmesi de altın fiyatlarında bir nebzede olsa yükselmesini engelledi. Ama ons bazında olunca altın fiyatları yükseldi. Dolar fiyatlarının düşmesinin en büyük sebeplerinden biri faiz kararları, borsamızın düşmesi ve faiz kararları. Şu an Merkez Bankasının aldığı faiz kararı yeterli değil. Bu konuda ekonomistlerin görüşleri var. Artık ikinci bir faiz indirimi ne zaman olur, gibisinden bir beklenti var. Yani biz sonuçta sıkıntının içindeyiz. Allah bizi bu sıkıntıdan kurtarsın.” şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.