banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Argıl'da fıstık festivali yapıldı

Halfeti İlçesi’nin Argıl Belde’sinde “3. Fıstık Festivali” katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  “Gücümüz ve potansiyelimiz var. Yapmamız gereken helvayı yapmak, malzeme var. Bunu da yapacak, durumdayız; anlayış ve inançtayız” dedi.

Argıl Belde Belediyesi tarafından üçüncüsü organize edilen “Fıstık Festivali”ne Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek, Argıl Belde Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin ürüne bereket getirmesini dileyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, görevinin ikinci haftasında olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa’da bölgeyi bilen bir insanım. İnsanımızın ne kadar samimi, ne kadar gönül dostu olduğunu bilen bir insanım. Ama iki haftadır da bu coşkuyu yaşıyoruz. Bu ev sahipliğinin bu kadar güzel yapılabildiğini görüyoruz ve heyecanımız, mutluluğumuz, gururumuz; bu şehre,  bu insana olan inancımız her geçen gün artıyor. Bu anlamda da bütün Şanlıurfalılara teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” dedi.

Vali Güvenç, Dünya’yla birlikte Türkiye’nin de değiştiğini ve bunun da paralelinde Devlet ve yönetim anlayışının da değiştiğini belirterek, “Türkiye de değişti Şanlıurfa da değişti. Değişen şudur biz diyoruz ki devlet millet için vardır; vali millet için vardır, kaymakam millet için vardır. Tek amaç milletimizin insanımızın huzurudur… Ayrım yapmadan, barış ve kardeşlik içerisinde; hukuk önünde eşitlik içinde yaşayıp, bu toprakları, bu ülkeyi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmaktır. Bütün anlayışımız, çabamız, gayretimiz budur. Devlet kapısında beklemek, bu gün git yarın gel zihniyetini devlet dairelerinden uzaklaştırmak, Devletle milleti kaynaştırmak bizim en öncelikli hedefimizdir, gayretimizdir. En büyük gururumuz, millete, insanımıza hizmet etmektir. Bu anlayışla bugün buradayız. Cumartesi’si yok, Pazarı yok, vekili yok, valisi yok; ne var hizmet var, kaynaşmak var, sevgi var, muhabbet var, çalışmak var; tembellik yok” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Halfeti bölgesinde sulamanın yapılması için çalışmaların yapıldığı ifade eden Vali Güvenç, “İnşallah topraklarımızı, fıstıkları sulayacağız. GAP İdaremiz, bir fıstık işleme tesisi kurmak için şu anda çalışıyor. Fizibilite çalışmalarını yapıyor. İnşallah bunları yaptığımızda gelirimiz kazancımız kat kat artacak. Bunları yapabilecek güçteyiz. Allah bu gücü ve potansiyeli ülkemize ve bize vermiş. Yapmamız gereken helvayı yapmak malzeme var. Bunu da yapacak, anlayış ve inançtayız” şeklinde konuştu.

Argıl Belde Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek ise, fıstığın insana faydaları hakkında bilgi verdi ve Türkiye’de yetiştirilen fıstığın yarıdan fazlasının Şanlıurfa’da üretildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Şimşek, Vali Celalettin Güvenç ve Yahya Akman’a birer plaket takdim etti.

Sıra Gecesi ekibi ve Nuri Sesigüzel’in şarkılarını seslendirdiği gece’de jürinin seçimiyle en iyi fıstığı yetiştiren ve ilk üçe giren üreticilere Vali Celalettin Güvenç, cumhuriyet altını verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.