banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Altın Fiyat Tahminleri Korkutuyor



Tokyo merkezli şirketin analistlerinden Takaki Shigemoto, en aktif kontratın New York Comex piyasasında, Ichimoku grafiklerinde bulut olarak adlandırılan formasyonun altına düştüğünü ve 50 günlük hareketli ortalamasının altında işlem gördüğünü söyledi. Shigemoto, vadeli kontratların önümüzdeki haftalarda ons başına 1,321.50 doları kırması durumunda, ardından Altın Fiyatları nın Nisan 2010'da gördüğü seviye olan 1,155.80 dolara inebileceğini kaydetti.

Altın 12 yıl üst üste yükseliş gösterdikten sonra, bu yıl yüzde 17 düştü. Altın vadelileri, ekonomik iyimserlik ortamında, metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri, düşük enflasyon ve hisse senetlerindeki ralliden dolayı ayı piyasasına düştü. Shigemoto, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde parasal genişlemeyi daraltması hainde, düşüşün daha da yoğunlaşacağına dikkat çekti. Ağustos vadeli altın kontratları yüzde 0.2 yükselerek, Tokyo saati ile 16:19'da ons başına 1,389.90 dolara geldi.

samanyoluhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.