banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Akçakale'ye yeni hal pazarı yapılıyor

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yapımına başlanması beklenen hal pazarının yapımı nihayet başladı.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde uzun yıllardan beridir  eksikliği hissedilen hal pazarının yapımına Süleymanşah Mahallesi Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait alanda başlandı.

 

Hal pazarı yapımıyla ilgili açıklamada bulunan belediye başkanı Abdulhakim Ayhan; göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Akçakale’yi yeniden imar etme yolunda büyük çalışmalar başlattık. Özellikle ilçemizin çevre ve görüntü kirliliği konusunda azami hassasiyet gösterdik ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda uzun zamandır hem vatandaş hem de esnaf olarak eksikliğini ciddi anlamda hissettiğimiz ve eksikliği başta görüntü ve çevre kirliliğine olmak üzere birçok soruna yol açan hal pazarının yapımına Allahın izniyle bugün başlamış bulunuyoruz.” dedi.

 

Akçakale Belediye Fen işleri Müdürü  Mehmet Altun’dan alınan bilgiye göre; hal pazarının alanının 3 bin 140 metrekare olduğu  maliyeti 2010 Bayındırlık İskan müdürlüğün belirlediği muhammen  bedeli ise  820 bin  TL olup %31 kırım ile 562 bin 500 TL ile yükleyici firmaya ihale edildiği öğrenildi. Yüklenici firmaya yer teslimi 21.09.2011 tarihinde yapılarak hal pazarının inşaat çalışmalarına başlandı. İşin bitirilme süresi 180 takvim günü olup 57 dükkân yapılması öngörülüyor. 

Mustafa Güçlü / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.