banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Müjde diye duyuruldu! Akçakale Ceylanpınar yolu ne oldu?

Yıllardır bölge halkının kanayan yarası Akçakale- Ceylanpınar yolu ile ilgili müjdeyi Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan verdi. Yine somut bir adım atılmamasına rağmen girişimler bile umutla bekleyen iki ilçe halkı için sevinç vesilesi oldu.

Bölge halkının yıllardır kanayan yarası haline gelen ve her fırsatta devlet erkânı ve yetkililerin Şanlıurfa ziyaretinde dile getirdikleri Akçakale – Ceylanpınar yolu için ilk adım atıldı.

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin, Halil Özcan ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın girişimleri sonuç vermeye başladı.  2014 yerel seçimler sonrası yapılması beklen yol karayolları genel müdürlüğüne ait olması sebebiyle bir türlü çalışmalara başlanamamıştı. Akçakale Belediye Başkanı Abdlülhakim Ayhan yol sorununu devlet yetkililerine aktarmış ve bir an önce çözüm bulunmasını istemişti. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında ise Akçakale belediye başkanı Abdülhakim Ayhan AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin ve  Halil Özcan'ı yanına alarak Ankara’da defalarca yaşanan bu yol sorunun çözülmesi için bakanlık düzeyinde kapıları aşındırmıştı.


KISA SÜRE SONRA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA BAŞLAYACAK

Ankara’da karayolları genel müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar sonucunda Akçakale – Ceylanpınar yolu yapım çalışmaları kısa süre sonra başlayacak. Bu kapsamda yazılı bir açıklamada bulunan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan müjdeyi verdi.  Başkan Ayhan yaptığı açıklamada şunları söyledi; " Bu gün bizler için büyük ve önemli bir gün. Yıllardır bölge halkının kanayan yarası Akçakale – Ceylanpınar yolu için adımlar atıldı. Kısa süre sonra çalışmalar başlayacak. Başta bakanımız Sayın Faruk Çelik’e milletvekillerimize ve emeği geçen bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.  Bugün Şanlıurfa büyükşehir belediye meclis üyesi Ali Samar, Akçakale belediye meclis üyelerimiz Halil Atsak ve Mustafa Akkurt  Akçakale den Büyüktaş mahallesine kadar yanı 37 km'lik yola  yakın Hisse sahiplerini gerek evlerinde gerekse iş yerlerinde ziyaret ederek  tüm hakları saklı kalmak şartıyla muvafakat nameleri imzalattırıyor. Bu işlemler bittikten kısa bir süre sonra ise inşallah Akçakale – Ceylanpınar arası yol yapım çalışmalarımız başlayacaktır. Özelde tüm Akçakale ve Ceylanpınar halkına ardından tüm Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Şanlıurfa büyükşehir belediye meclis üyesi Ali Samar ise yaptığı açıklamada;" Bölge millet vekillerimiz sayın Halil Özcan ve Kemalettin Yılmaztekin  üst düzey görüşmelerini bitirdikten sonra Büyük taş'tan Akçakale'ye kadar 37 km muvafakat name  için çiftçilerimizden esnaflarımızdan belediye başkanımız Abdulhakim'in katkılarıyla yanımda Akçakale belediye meclis üyeleri  Halil atsak ve Mustafa Akkurt'la beraber çiftçilerimizin hepsini tek tek gerek evlerinde gerekse iş yerlerinde ziyaret ederek muvafakatlarını alıyoruz. Bu imzalar bittikten sonra  inşallah en kısa zamanda kara yolları burada şantiyesini kurup yol yapım çalışmalarına başlayacaktır." Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.