banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

Belediye işçilerine toplu sözleşme müjdesi

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayha’nın makam odasında gerçekleşen törene Başkan Ayhan ve Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak’ın yanı sıra işçi temsilcileri katıldı.

Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak Yaptığı açıklamada; “ Belediye İş sendikası olarak sayın belediye başkanımızla 2009 dan beri görevi başında olduğu süre içerinde 3. Toplu iş sözleşmesi yapıyoruz. Daha önce burada ücret düşüklüğü vardı. Sayın başkanımız göreve geldikten sonra yüzde 92 oranında bir zam yapıldı. Türkiye ortalamasının çok çok üstünde bölgenin ilk yüksek orandaki sözleşmesi oldu. Bu gün ise 2016,2017 ve 2018 yılına ait toplu iş sözleşmesinin imza altına alıyoruz. Yine günün şartlarını zorlayarak bölgenin en iyi sözleşmelerinden biri olarak imza altına alacağız. Bu süre içerisinde başta sayın belediye başkanımız Sayın Abdülhakim Ayhan beye ve başkan yardımcımız Ali İhsan beye ve tüm birim müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından söz alan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise şöyle konuştu; “ Başkan beyinde anlattığı gibi 2009 yılında biz göreve geldiğimizde işçilerimizin aldığı maaş ortalama 600 TL ile 720 TL arasında çocuk sayısına göre değişiyordu. İlk geldiğimizde bunu biraz iyileştirdik. Bir sonraki sözleşmede ise yüzde 92 oranında bir zam yaparak Türkiye genelinde bir rekor kırdık ve ulusal basında haberlere konu oldu. Bu gün tekrar yeni sözleşmeyi imzalıyoruz. Bu günün şartlarıyla gönül isterdi ki daha fazla verelim ama günümüz şartlarına yeniden bakıldığında en iyi rakamı verdik. Biz belediye çalışanlarına zam verdiğimiz zaman karşılığını da istiyoruz. İlçe hepimizin sadece bir belediye başkanı veya memurun değil. Temizlik işçisinden birim müdüründen ilçe herkesin ilçesi herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Ben tekrar işçi kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.