banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Ahi, güzel ahlaklı insan demektir-Urfa'da ahilik kutlamaları...

 

Şanlıurfa'da Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde tarihi Gümrük Hanı'nda program düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Şefik Bakay ve çok sayıda davetlinin katıldığı programa ilgi yoğun oldu.

Program temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olarak tanımlanan 'Şed Kuşanma Töreni'nin canlandırılması ile başladı. Ardından hep birlikte yapılan Ahilik duasının ardından, konuşmalara geçildi.

Programda ilk söz alan Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Şefik Bakay, katılım gösteren tüm esnafa teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ahilik kültürünün Osmanlı Kültüründen geldiğini ve tarihte büyük önemi olduğunu vurgulayan Başkan Bakay, "Ahilik, kardeşlik, mertlik, yiğitlik, yardımseverlik, dürüstlük ve vatanseverlik demektir. Yani Ahilik, Türk ve İslam tarihine bakıldığı zaman tarif edilen güzel ahlaklı insan demektir. Ahilik öylesine bir ocaktır ki oraya giden mesleğinin en iyi ustası olur. Şanlıurfa'mızda da işte bu özümüzde yer alan kültürümüzü yaşattığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Ben tekrardan tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyorum" dedi.

Başkan Bakay'ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise esnafa bol hayırlı kazançlar dileğinde bulundu. Yerel yönetim olarak esnaf ile her zaman gurur duyduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın 13 ilçesinin çarşısında, sokağında kısmetini arayan tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum. Allah esnafımız arasındaki birlik ve beraberliği bozmasın" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "GELİŞMİŞLİK BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR"

Başkan Çiftçi, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Atalarımızın 1230'larda başlatmış oldukları bu kutsal topraklardaki felsefe, doğruluk,dürüstlük ve hak hukuk anlayışı geleceğimize ışık tutmaktadır. Biz gelişmişliği başka yerde aramak yerine ben 'gelişmişlik özümüze var, gezmişimizde ve benliğimizde var' diyorum. Esnafımız ile birlikte Al Yıldızlı bayrağımızın altında bugün tarihi bir mekanda Ahilik Haftamızı kutluyoruz. Bu anlamda bu imkanı sağlayan Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği ve Şanlıurfa'nın birliğini, geleceğini koruyan, toprağına ve bayrağına bağlı, milleti ile gurur duyan esnafımıza şükran borçluyuz.
Yine esnafımızı yerel yönetimler anlamında şehrimizin huzur kaynağı ve bereketi olarak görüyoruz. Onların rızıklarının bol olması, bizim hedeflediğimiz en önemli konudur. Her zaman söylüyorum onlarla kol kola geleceğimiz ve çocuklarımız için bu şehri ileriye taşıyacağız. Biz küçük yaşta doğruluğu, merhamet ve tevazu sahibi olmayı, çalışkan olmayı, alın terine önem vermeyi, esnafımızdan öğrendik. Böylesine bir kültürü olan insanlarız. İşte bizim için bu kadar değerli olan bir kültürün Şanlıurfa'da hayat bulması, kentimizde kendini göstermesi, bir yerel yönetici sorumluluğu gereği bizleri mutlu kılıyor."

Program daha sonra 'yılın Ahi Ustaları'na plaket verilmesi ile son bulurken, Başkan Nihat Çiftçi kutlamaların ardından kapalı çarşı bölgesinde esnaf ziyaretini sürdürdü.

ZABITA, 13 İLÇEDE KARANFİL DAĞITTI

Öte yandan Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri, merkez ilçeler Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye'nin yanı sıra Akçakale, Harran, Bozova, Halfeti, Suruç, Birecik, Hilvan,Siverek, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde de esnaf ile vatandaşlara karanfil dağıttı. Zabıtanın tüm ilçelerdeki bu etkinliği esnafın da beğenisini aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.