banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Adanalı iş adamları güç birliği oluşturdu

Adana’da faaliyet gösteren ekonomi kuruluşları ve STK’lar, “Adana Ekonomi Platformu”nu kurarak güç birliği oluşturdu.

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Sefa Noyaner, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Suat Yahşi katıldı. Kentin ekonomi geleceği ve sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda başkanlar, Adana Ekonomi Platformu çatısı altında faaliyetlerini sürdürme kararı aldı.

“Hedef Adana’yı marka şehir haline getirmek”

Platform adına yapılan açıklamada, “Adana’mız bilindiği gibi Enerji İhtisas Merkezi olarak dünyanın çok önemli enerji merkezlerinden bir tanesi haline gelebilir. Ancak, enerji üssü geçen yıllara rağmen elle tutulur, gözle görülür somut bir çalışma henüz ortaya çıkmadı. Bir şehrin Enerji İhtisas Merkezi olması çok önemli bir durum, ancak Adana bunun tam anlamıyla farkında değil. Adana, havaalanı örneğinde olduğu gibi Enerji İhtisas Merkezi olma fırsatını da başka bir şehre kaptırmamalıdır. Ayrıca Yumurtalık İhtisas Bölgesi değil de Adana İhtisas Bölgesi olarak ifade edilmesi, Adana’nın dünya genelinde marka şehir haline gelmesi için birlikte çalışacağız.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.