banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

7 Milyarlık Güneş enerjisi yatırımı Kilis'e kaydı

Balıklıgöl, Göbeklitepe, Harran gibi tarihi yerlerin yanından Türkiye'nin güneş enerjisinden en çok faydalandığı il olan Urfa, yapılması gereken en önemli yatırımı Kilis'e kaptırdı.

Güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı için Türkiye'deki imkanları araştıran uluslararası enerji firması ABD 'li ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.

Türkiye'de yapacakları yatırım için bir süredir imkanları araştıran ABD'li International Capital Alliance 'nin (ICA) Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Un ve Yönetim Kurulu Üyesi Robert A. Richard, Kilis'teki temaslarının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le görüştü.

Bakanlıkta yapılan görüşmede Richard, Kilis'te güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı yapmaya kesin karar verdiklerini söyledi.

Bakan Ergün'den Arsa Talimatı

Bakan Nihat Ergün, "Yatırım konusunda her türlü yardıma ve katkıya hazırız. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisini hemen yapıyoruz" dedi.

Samanyoluhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.