banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

3 ton sahte pekmeze ele geçirildi

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, içeriği şüpheli pekmezin piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Siverek Şehirler Arası Otobüs Terminaline giden Zabıta ekipleri, yaklaşık 3 ton pekmeze el koydu.

Denetim ekibinin ilk incelemesinde ürünün gıda üretim izin belgesi ve işletme kaydının olmadığı tespit edildi. İçeriği belirsiz ürüne el koyan Zabıta ekipleri, konuyla ilgili inleme başlattı. Merdiven altı üretim ve sahte olduğu belirlenen pekmez, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince imha edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, gıda terörü ile mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Tüm vatandaşları bu konuda uyaran Gümüştaş, şu ifadeleri kullandı:

“Müdürlüğümüze gelen ihbarda ilçemiz dışından şehirler arası otogara gelen ve piyasaya Siverek yöresel şire pekmezi olarak sürülecek ürünün içeriğinin şüpheli olduğu belirtildi. Bizde bu ihbar üzerine ekiplerimizi hızlıca söz konusu bölgeye yönlendirdik. Denetim ekiplerimizce yapılan ilk incelemede ürünle ilgili gıda üretim izin belgesi ve işletme kaydının olmadığı tespit edildi. Merdiven altı üretim olduğu anlaşılan içeriği şüpheli 3 ton sahte pekmeze el koyup imha ettik. Gıda terörüyle mücadelemiz devam edecek. Vatandaşlarımızın içeriği şüpheli olan ürünleri Alo 174 Gıda Hattı veya müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.