banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Müjdeli haber! Av sezonu açıldı

 

Yaklaşık 5 aylık av yasağının sona ermesiyle inzivaya çekilen balıkçılar yırtılan ağlarını onarıp teknelerine bakım yaparak av yasağının kalkması ile 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hem balıkçılık sektörünün gelişmesi hem de 79 milyonun deniz ürünleri tüketim alışkanlığının artması için çalıştıklarını belirterek "Balıkçılarımızın, balıkçılık sektörümüzün ne sorunu varsa bu sorunları çözmek boynumuzun borcu" dedi.

Çelik, balık sezonunun açılacağını ifade ederek, balıkçıların gayretiyle yaklaşık 700 bin ton civarında deniz ürününün elde edildiğini ve 80 ülkeye 700 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Balıkçıların sorunlarını çözmek için çalışmaların yapıldığını söyleyen Çelik, "Denizlerimizi hoyratça kullanmamalıyız. Karayı hoyratça kullanırsanız denizden de verim alamazsınız. Aynı şekilde denizi hoyratça kullanırsanız karadan verim alamazsınız. Balıkçılarımızın, balıkçılık sektörümüzün ne sorunu varsa bu sorunları çözmek boynumuzun borcu. Geldiğimiz günden bu yana yoğun toplantılar yaptık. Su Ürünleri Kanununu birlikte hazırladık, Meclise gönderdik, şu son olaylar yaşanmasaydı su ürünleri tasarısı yasalaşmış olacaktı. Ama tasarı 1 Ekim'den sonra hızlı bir şekilde ele alınacak ve su ürünleriyle ilgili beklediğiniz yasa yürürlüğe girecek. Balıkçı barınakları ve KDV ile ilgili sorunların farkındayım. Sorunları bir masa etrafında toplanıp birlikte çözme iradesine sahip olduğumuzu özelikle bilmenizi istiyorum." dedi.

Deniz ürünlerinin tüketilmesi için çalışmalar yaptığını belirten Çelik, "Sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Hem balıkçılık sektörümüzün gelişmesi hem 79 milyonun deniz ürünleri tüketim alışkanlığının artması hem de deniz ürünleri üretiminin artması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
Faruk ÇelikAvBalıkçı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.