banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Zirvede 1 başına

İlgi Okulları, Şanlıurfa’ya “2 yıl üst üste YKS Türkiye Birinciliğini kazanan Türkiye’nin tek okulu olma” gururunu yaşatıyor.
YKS 2019 Türkiye 1.si, yine İlgi Okulları’ndan çıktı. TÜBİTAK’ın Kimya Olimpiyatlarında ‘altın madalya’ kazanarak birinci olan Umut Berat Yavuz, TÜBİTAK’ın ek puanıyla bu kez YKS 2019 Türkiye şampiyonluğunu elde etti.
Umut Berat Yavuz’un, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıracağı bekleniyor.


BAŞARI NASIL ELDE EDİLDİ?
İlgi Okulları Genel Müdürü İsmail Aşar, Şanlıurfa’ya gurur yaşatan bu önemli başarının ‘nasıl elde edildiğine’ ilişkin soru üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Geçen sene de Türkiye birincisi çıkarmıştık. Bu başarı dolayısıyla hem okulumuz ve hem de ilimiz adına çok mutlu olduk. Öğrencimizi tebrik ediyor ve diğer öğrencilerimize de başarılar diliyoruz. 
Burada, yani başarıda, birlikte bir ekip olmamız ve ekip ruhunu yakalamamız çok önemli. Bunun yanı sıra takip sistemi, etüt sistemi, soru çözüm sistemi, kullandığımız dokümanlar, yapılan deneme sınavı sayısının fazla olması da başarı için önemli faktörler ki Şanlıurfa’da en fazla deneme sınavı yapan biziz. Bunların yanı sıra deneyimli öğretmen kadrosu ve iyi yönlendirme gibi metotlarını da başarının sırları arasında sayabiliriz.” 


VELİLERE ÖNERİLER
Genel Müdür İsmail Aşar, okullarında öğrencilerin düzenli, disiplinli ve istikrarlı bir şekilde derslerine çalıştırıldığını belirterek, “Öğrenci ne olursa olsun, eğitimine bir yerde devam etmeli. Etüt merkezi, özel dersler, kurslar gibi yerler öğrencinin performansını düşüren etkenlerdir. Öğrenci derslerine tek bir yerde yani okulunda devam etmeli ve bütün enerjisini bir yere odaklamalı, dağılmamalı” dedi.
Velilere de önerilerde bulunan Aşar, sözlerine şöyle tamamladı:
“Bazı anne-babalar çocuklarına öğretmen gibi davranmaya kalkıyor. Onlardan, çocuklarına anne-baba gibi davranmalarını, anne-baba vasıflarını sergilemelerini istiyoruz. Okulla, öğretmenle iyi iletişim halinde olsunlar yeter. Bizler, okulda hep birlikte öğrencilerimizi gerektiği kadar yönlendiriyoruz, başarıları için birlikte çalışıyoruz zaten. Öğretmenlerimiz bu konuda özerlerine düşen görevi yapıyor.” (Leyla DUMAN)


 

Anahtar Kelimeler:
İlgi Okulları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.