banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

YÖK O akademisyenlerle için harekete geçti

 


YÖK Genel Kurulu tarafından yapılan açıklamada, bölgede yaşanan çatışmalarla nedeniyle bir bildiri yayımlayan akademisyenlerle ilgili Rektörler ve Üniversitelerarası Kurul’un toplanacağı belirtildi.

YÖK Genel Kurulu tarafından yayımlana açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, güneydoğuda sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.”

Söz konusu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağının vurgulandığı açıklamada, “Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız.” denildi.

Hatırlanacağı üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuyla alakalı konuşmuş ve bu bildirinin altına imza atan akademisyen ve aydınları karanlık kişiler olarak nitelemişti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.