banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

YÖK'ün formasyon kontenjanını kısıtlamasına bir tepki daha

Harran Üniversitesi İlahiyat ve Fen-Edebiyat Fakülteleri öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) pedagojik formasyon eğitimi için belirlenen öğrenci kontenjanlarına kısıtlama getirmesine tepki göstererek,  Harran Üniversitesi Yenişehir kampüsüne doğru sloganlar ve ellerinde çeşitli dövizlerle yürüdüler.

Harran Üniversitesi Yenişehir kampüsü önüne gelerek basın açıklaması yapan öğrenciler, "MEB-YÖK Şaşırma, Formasyona Karışma, Karar Ağır Hasar Büyük, Biz Senin Formasyon Verebilme İhtimalini Sevdik, Ayrıcalık Değil Eşitlik İstiyoruz, 15.000 YÖK Artık, YÖK Artık Çocuk mu Kandırıyorsunuz" şeklinde dövizler taşıyarak slogan attılar.

Gurup adına basın açıklaması yapan Zeki Ericek, verilen kararlarla emeklerinin hiçe sayıldığını söyledi.

Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak hedeflerinin insanlığa faydalı bireyler olmak ve aldıkları eğitimi yeni nesillere aktarmak olduğunu belirten Ericek, "Formasyon kontejanını, bu kadar emeği hiçe sayarak aniden kısıtlamak, umutlarımızı yıkmakta ve bizleri mağdur etmektedir. Yıllarca öğretmen olabilme gayesi ile hayatına yön veren insanlara, bir anda bu zulmü yaşatmak, adaletsizlikten başka bir şey değildir." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda çok düşük ortalamalarla formasyon alan öğrencilerin, öğretmen olabildiğini hatırlatan Ericek, “Geçtiğimiz yıllarda çok düşük ortalamalarla formasyon alan öğrenciler, öğretmen olabiliyorken bizler daha yüksek ortalamalarla niteliksiz konumuna düşürüldük. Sonuç olarak, eğitim sisteminde bu tür adaletsizliklerin giderilmesini talep ediyor, 15 bin olan rakamın bir an önce 50 bine çıkarılmasını, formasyon hakkımızın geri verilmesini ve bu hakkımızı alana dek susmayacağımızı bildiriyoruz.” diye belirtti. (Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.