banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Veteriner Fakültesi Yeni Öğretim Yılına Başladı



Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda yapılan program 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Veteriner Fakültesi`nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Hollanda’nın nüfusu 14 milyon, Danimarka’nın 5 milyon, Yunanistan’ın 5 milyon, ülkemizde ortaöğretime başlayan öğrenci sayısı 19 milyondur. Bu gençlerimize kaliteli eğitim vermek bizim üzerimize vazifedir. Üniversite yönetimiz ve hocalar olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirdiğimize inanıyorum. Bazen bizim dışımızda birtakım mihraklar, zihinleri saf olan gençlerimizi kirli emellerine alet etmek istiyorlar. Bu genç nüfusumuza göz dikenler var. Bu konuda uyanık olmamız lazım“ dedi.
Veteriner Fakültesini tercih eden öğrencilere yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Avcı; “İnsanların sağlıklı bir şekilde beslenmesinde vazgeçilmez olan hayvansal besinlerin yeri ve önemi tartışılmaz bir gerçektir. Dünya nüfusundaki artışa bağlı olarak hayvansal ürünlere olan talep artışı hayvan sayısının ve hayvan başına düşen üretimin artmasını zorunlu kılmaktadır. Üretimle beraber kaliteyi de arttırmamız lazım. Vatandaşlarımıza sağlıklı gıda yollarını göstermemiz gerekiyor. Bunu sağlayacak en önemli görevliler veterinerlerdir. Bu yüzden siz öğrencilerimizin yükü ağırdır. Burada göreceğiniz eğitimlerle her türlü zorlu koşulda bile vazife yapacağınıza inancım tamdır ” dedi.
Açılış programına Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar, Genel Sekreter Yardımcısı Müslüm Açıkel, fakülte öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Doç.Dr. Ayşe Menteş Gürler tarafından verilen ilk ders, fakülteyi ilk üç sırada tercih eden öğrencilere beyaz önlük ve unvanları yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirme merasimlerinin ardından tören, verilen kokteylle sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.