banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa'ya özel üniversite mi kuruluyor

Şanlıurfa’ya Özel üniversite kurulması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir dilekçe gönderen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bereket, Şanlıurfa’ya bir üniversitenin yetersiz olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa’nın nufüsünün yaklaşık 2 milyon olduğunu aktaran Bereket; “ İlimizde bir tane devlet üniversitesi bulunmaktadır. Genç nüfus yoğunluğu ve öğrenci potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda ilimizde bir üniversitenin yetersiz olduğu anlaşılacaktır. İlimizde bulunan Harran Üniversitesi’ndeki 20 bini aşan öğrenci sayısı, ilimizin ve bölgemizin genç nüfus potansiyeli, ilimizden yakın ve uzak bölgelere giden öğrenci sayısı, özel üniversiteleri tercih eden öğrenci sayısı, ilimizin sosyal, tarım, kültürel ve coğrafi potansiyeli dikkate alındığında ilimizde ikinci bir üniversitenin büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden ilimize özel bir üniversite kurulması için talepte bulunduk.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.