banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Urfa’da  TYT testi yapıldı


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavına ilimizde 18.467 lise 12. Sınıf öğrencisi ile 2.160 lise mezunu Yüksek Öğretim Öğrenci adayı katıldı.
İki oturumlu yapılan deneme sınavı öncesi sınavın yapılacağı okullarda, sınıflarda öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, üniversite sınavı öncesi öğrencilerin kendilerini denemeleri ve sınav heyecanını yenmeleri için güzel bir fırsat olduğunu belirterek Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) da öğrencilere başarılar diledi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kalite İzleme ve Değerlendirme Sistemi’nin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli öğretmenlere hizmet içi eğitim faaliyetleri arasında “Mesleki ve Teknik Eğitim Kalite Değerlendirme Semineri” planlandığı belirtilmiştir.
Söz konusu “Mesleki ve Teknik Eğitim Kalite Değerlendirme Semineri” öncesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Mesleki ve Teknik Eğitim Birim Sorumlusu İbrahim Canbek seminere katılacak öğretmenlerle İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir toplantı yaptı.
Yapılan toplantı ile ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Mesleki ve Teknik Eğitim Birim Sorumlusu İbrahim Canbek, toplantının Mesleki ve Teknik okulların faaliyetlerini düzenli aralıklarla ve sistematik olarak gözden geçirilmesini kolaylaştıracak olan Kalite İzleme ve Değerlendirme Çalışmalarına katılacak öğretmenlerle ilimizde eğitimler sonrası yapılacak çalışmalar ile ilgili iş ve işlemleri tespit etmek ve değerlendirmek gayesiyle yapıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.