banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa’da Rehberlik Öğretmenlerine PDR Günleri Etkinliği Düzenlendi


Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beykent Üniversitesinin işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda PDR Günleri etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ömer Polat, İsmail Uğur Hatipoğlu, Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ile Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde görev yapan Rehberlik Öğretmenlerinin katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardım Yardımcısı Ömer Polat öğrencilerin meslek seçiminde, üniversite tercihlerinde doğru seçim yapabilmesinde rehberlik öğretmenlerinin önemine değinerek, Öğretmenlerin donanımını artıracak PDR Günleri etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Beykent Üniversitesine teşekkür etti.
Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ise yaptığı konuşmasında "Gençlerimizin, çocuklarımızın başarılı, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi çok önemli. Hem anne baba olarak hem de öğretmenler olarak çocuklarımızdan beklentilerimiz var. Ancak biz bu beklentiler içerisindeyken çocuklarımız ne istiyor, onlar nasıl mutlu olacaklar bu soruları sormayı unutuyoruz. Bu anlamda da burada rehberlik öğretmenlerine büyük görevler düşüyor, Öğretmenlerimiz elinden geleni yapıyor ama bu yolda kat edilecek daha çok yol var. Bu nedenle eğitimcilerimizin de eğitilmesi çok önemli" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası PDR Günleri, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’nun rehberlik öğretmenlerine ‘’ Okullarda BDT Uygulamaları’’ konulu semineri ile devam etti.
Etkinlik, günün ikinci oturumunda Eğitimci – Yazar ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya’nın rehberlik öğretmenlerine kendi hayatından kesitler vererek zaman zaman esprileri ile güldüren, zaman zaman da duygusal anlar yaşatan ‘’ Aile İçi İletişim – Olumlu Çocuklar ‘’ konulu konferansı sonrası düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.