banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Urfa’da Okuryazarlık Seferberliği Başladı

Konuyla ilgili olarak il müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:
Ülkemizde herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için Bakanlığımızca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde “Okuryazarlık Seferberliği” başlatılmıştır.     
Bu doğrultuda, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın Halk Eğitimi Merkezleri, resmî - özel tüm eğitim kurumları ve Belediye sosyal tesislerinde açılacak olan kurslara devamlarının sağlanarak okuryazar haline getirilmeleri amaçlanmaktadır.
05 Mart 2018 tarihinde başlayacak olan kurslarda vatandaşlara 80 (seksen) saatlik yoğunlaştırılmış I. kademe kurs programı uygulanacak olup, bu kursu başarı ile bitiren vatandaşlarımız okur - yazar belgesi alacaklar ve ardından istemeleri halinde II. kademe kursuna katılabilecek ve bu kursu da tamamlayarak ilkokul diplomasına eş değer belge alacaklardır. Bu belge ile hem üst öğrenim kademelerine devam etme hem de ehliyet sınavlarına girme hakkına sahip olacaklardır.
Bu amaçla, il ve ilçelerde kurulan Yürütme Kurulları koordinesinde, Bakanlığımızca belirlenen takvim doğrultusunda 05 Mart 2018 tarihinde Halk Eğitimi Merkezlerinde veya Halk Eğitim Merkezlerince ihtiyaç olunan bölgelerdeki belirlenen okullarda okuma-yazma kursları açılacaktır.
İlimiz ve ilçelerimizdeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın kendilerine en yakın okul müdürlükleri ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin TURAN ‘’ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin önderliğinde ülke genelinde başlatılan okuma – yazma seferberliğini 5 Mart tarihi itibariyle ilimizde başlatmış bulunuyoruz. Öğrenmenin yaşı olmadığını ispat etmek için, yaşı kaç olursa olsun okuma yazmayı öğrenmek isteyen tüm Şanlıurfalıları kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.’’ Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.