banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Üniversite 2019-2020 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Alımları İçin İlana Çıktı

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2019-2020 Bahar Yarıyılı Lisansüstü alımları için İlana çıktı. Doktora ve Lisansüstü öğrenci alımı için ilanda belirtilen şartlar nelerdir? hangi alanda yüksek lisans öğrencisi alacak? Yüksek lisansa başvuru şartları nelerdir? Hangi bölümler yüksek lisans öğrenci alımı yapacak? Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI YURTİÇİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

1)    Adayların lisans derecesine sahip olmaları,

2)    Lisans mezuniyet belgesinin onaylı sureti, (e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

3) Transkript Belgesi, (Not ortalamaları, YÖKSİS’ten otomatik olarak çekilecektir.)

4) ALES sonuç belgesi, adayın başvurduğu puan türü için en az 55 (Ellibeş) puan (son 5 yıl), (2015 İlkbahar ve sonrası dönemler geçerlidir.)

5)    Askerlik ile ilişiğinin olmadığına dair güncel askerlik durum belgesi, (e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

6)    YDS, YÖKDİL veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğer kabul edilen (son beş yıl), Eğitim Bilimleri, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi anabilim dalları İngilizce-40 dil puanına ve Temel İslam Bilimleri (Tefsir ve İslam Mezhepler Tarihi) anabilim dalı için de Arapça-40 dil puanı almaları gerekir. (Diğer anabilim dalları için bu şart zorunlu olmamakla birlikte yabancı dil puanı bulunan adayların da online sistemine girmeleri gerekmektedir.)
7)    Yurtdışından  mezun olanların diploma ve transkript orijinalleri ile denklik belgesi,

8)    Aynı anda iki tezli programa başvuru yapılamaz.

9)    Başvurular online alınacaktır.

Değerlendirme    :
a) Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans başarı notunun %20'si, bilim sınavından alınan notun %20'si (bilim sınavı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılabilir) ile YDS, YÖKDİL’den veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından alınan puanın %10'unun toplamının en az 60 olması gerekir. Yabancı dil puanı bulunmayan adayların başarı hesaplamasındaki yabancı dil yüzdelik oranı sıfır (0) olarak değerlendirilir.

b) Adayın, bilim sınavından en az 60 puan almış olması gerekir. Bilim sınavından 60’dan daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Bu hesaplamalar sonrasında 60 puan veya daha yüksek puana sahip olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dâhilinde sınavın bilim aşamasından başarılı kabul edilirler.

c) Başarılı olarak kabul edilen adaylar kesin kayıtlarını yaptırmadıkları takdirde haklarını kaybedeceklerdir. Bunların yerine Bilim başarı puanı sıralamasına (en az 60 olması) uymak koşulu ile asıl listeden kayıt yaptırmayan aday sayısı kadar bir yedek liste ilan edilecektir. İkinci bir yedek liste ilan edilmeyecektir. Hesaplama sonucunda eşit puana sahip adaylardan lisans mezuniyet not ortalamasına öncelik verilir.

 

Başvuru ve Kabul Koşulları
1)    Adayların tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları,

2)    Lisans ve tezli yüksek lisans mezuniyet belgesinin onaylı sureti, (e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

3) Lisans ve Tezli yüksek lisans transkript belgesi, (Not ortalamaları, YÖKSİS’ten otomatik olarak çekilecektir.)

4) ALES sonuç belgesi, adayın başvurduğu puan türü için en az 55 (Ellibeş) puan (son 5 yıl), (2015 İlkbahar ve sonrası dönemler geçerlidir.)

5)    YDS, YÖKDİL veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen en az 55 (Ellibeş) puan (son beş yıl) bir yabancı dil sınavından eşdeğer puan almak,

6)    Askerlik ile ilişiğinin olmadığına dair güncel askerlik durum belgesi, (e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

7)    Yurtdışından  mezun olanların diploma ve transkript orijinalleri ile denklik belgesi,

8)    Başvurular online alınacaktır.

Değerlendirme    :

a)    Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 10'u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15'i, bilim sınavının %25'inin (bilim sınavı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılabilir) toplamının en az 70 olması gerekir.

b)    Adayın, bilim sınavından en az 70 puan almış olması gerekir. Bilim sınavından 70’den daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilirler.

c)    Başarılı olarak kabul edilen adaylar kesin kayıtlarını yaptırmadıkları takdirde haklarını kaybedeceklerdir. Bunların yerine Bilim başarı puanı sıralamasına (en az 70 olması) uymak koşulu ile asıl listeden kayıt yaptırmayan aday sayısı kadar bir yedek liste ilan edilecektir. İkinci bir yedek liste ilan edilmeyecektir. Hesaplama sonucunda eşit puana sahip adaylardan lisans mezuniyet not ortalamasına öncelik verilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.