banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

TÜBİTAK BİDEB tarafından Desteklenen projeler açıklandı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi TÜBİTAK bilimsel projelerinde birçok köklü üniversiteyi gerisinde bıraktı. Ziraat Fakültesi güçlü akademik kadrosu, kaliteli eğitimi, araştırma ve uygulama alt yapısıyla bölgenin göz bebeği oldu.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına 2022/2 dönemi kapsamında 24 proje başvurusu yapan Ziraat Fakültesi’nin 21 projesi desteklenmeye hak kazandı.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri danışmanlığında hazırlanan ve yürütücülüğünü öğrencilerin yaptığı bilimsel projeler, bölgenin tarımsal sorunlarına ışık tutacak ve çözüm getirecek konularda hazırlandı. Akademisyenlerin desteğiyle öğrencilerin hazırladığı projeler, TÜBİTAK hakemleri tarafından değerlendirilerek başarılı bulundu.
Bu kapsamda Ziraat Fakültesi Dekanlığında başarılı bulunan öğrenciler ve danışman hocalarının katılım sağladığı bir toplantı düzenlendi.
Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleşen programa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çullu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çopur ile Prof. Dr. Ahmet Almaca, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu yapmış olduğu konuşmada,  “Değerli öğrencilerimiz, bilimsel çalışmalarınız için fakülte laboratuvarını ve arazi alt yapısı imkânlarını istediğiniz zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakültemizin ilk defa bu kadar fazla sayıda öğrenci projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine çok mutlu olduk. Bu projeler öğrencileri araştırmaya teşvik ettiği gibi, eğitim kalitesinin artması açısından önem arz etmektedir. Proje yazımı konusunda üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Program, TÜBİTAK tarafından projeleri desteklenen danışman hocalara ve öğrencilerine başarı belgelerinin verilmesi ile son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.