banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Telabyad’da Çocuklar Okula Başladı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ile birlikte Telabyad’da onarılan Barış Pınarı Müşrifet İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katıldı.

PKK/YPG’li teröristlerce karargaha çevrilerek kullanılamaz hale getirilen Telabyad'ın El Havi köyündeki ilkokul, Şanlıurfa Valiliği işbirliği ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) işbirliği ile onarılarak “Barış Pınarı Müşrifet İlköğretim Okulu” adıyla yeniden eğitim-öğretim hayatına başladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, hem Telabyad hem de Resulayn’ın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusunun desteğiyle terör örgütlerinden temizlendikten sonra barış ve huzurun bir an önce temin edilmesine yönelik Mehmetçik, kamu kuruluşları ve oluşturulan Yerel Meclis’in çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiğini belirtti.

Barış Pınarı Harekatı’nın, bölgenin teröristlerden temizlenerek huzurlu ve güvenli hale getirilerek bu bölgede yaşayan insanların kendi topraklarına dönmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Vali Erin, “Cenab-ı Allah’tan Suriye’nin, Suriye halkının dokuz seneye yakın süredir karşı karşıya kaldığı zalimane savaşa, yıkıma son vermesini temenni ediyoruz. Türkiye’nin bunun dışında herhangi bir gayesi, amacı yoktur. 2011’de başlayan Suriye’deki ilk kargaşanın başladığı günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kapılarını ardına kadar açmak suretiyle, Suriye’deki mazlum ve mağdur kardeşlerine kucak açmış, her türlü desteği sağlamıştır. Haksızlığa maruz kalan, evinden yurdundan edilen, ailesi paramparça olan Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Masum Suriye halkını ve bugün bu okul açılışı vesilesiyle bir arada bulunduğumuz tertemiz, günahsız, pırıl pırıl çocukları zalimlerin insafına terketmeyeceğiz” diye konuştu.

Telabyad ve Resulayn’da kamu hizmetlerinin sunulabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti olarak buralarda oluşturulan yerel meclislere destek vermeye devam edileceğini kaydeden Vali Erin, buradaki okul, hastane, cami ve diğer hizmet kurumlarının hizmete sunulması için de destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Hayat Normale Dönüyor

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Tel Abyad'da hayat normale dönüyor. Bir yandan huzur ve güvenliği sağlanan bölge halkının diğer yandan ihtiyaçlarının karşılanması için onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yoğun şekilde alt yapı çalışmaları yapılırken pek çok okul ve hastane yenilendi.

Teröristlerin büyük zarar verdiği ve kullanılamaz hale getirdiği Tel Abyad'daki  ilkokulun da bakım ve onarımları yapılarak ve eksiklikleri tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirildi. Yenilenen okula Barış Pınarı Müşrifet El Havi İlköğretim Okulu ismi verildi. Şanlıurfa Valiliği ve MSB işbirliğinde yenilenen 6 derslikli okul, 115 öğrencinin eğitim göreceği şekilde hazırlandı. Okulda düzenlenen törenin ardından ilk ders zili çalarak eğitime başlandı.

Törenle açılışı düzenlenen okulda toplam 6 sınıf öğretmeni görev yapacak. Okulda 44’ü kız ve 43’ü erkek öğrenci olmak üzere toplam 87 öğrenci eğitim alacak. Okulun açılmasıyla her sınıf seviyesine uygun olarak farklı derslerde kullanılmak üzere toplam 200 adet kitap hazırlandı.

Öğrencilerden Teşekkür

Okulun 5’inci sınıf öğrencisi Reyhan el Havi, okulun onarımından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. 5’inci sınıf öğrencisi Amer el Halaf ise okullarının eskisinden daha iyi olduğunu belirterek, "Okulumuz çok güzel oldu eskisi gibi okula giderek derslerimizi yapabileceğiz. Türkiye'ye okulumuzu onardığı için çok teşekkür ederiz." dedi.

Veli Şeale el Hamid ise çocuklarının yeniden eğitime başlamasından duyduğu mutluluğu aktararak, "Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Geldiler okulumuzu yaptılar, Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun." diye konuştu.

Açılışın ardından 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti, onlara oyuncak vererek, bisküvi ikram etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.