banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Taşaltın: Harran Üniversitenin Osmanbey Kampüsüne mastır plan yaptırdık

Rektör Pes Etmiyor! Urfa’yı Gecekondu Şehrine Dönüştürdüler

Konya’dan örnekler vererek açıklamalarda bulunana Rektör Taşaltın, 2 milyona yaklaşan nüfusuyla, 13. üncü organize sanayisini kuran Konya’da trafik çilesi ve Pahalı arsa problemi olmadığını söyledi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “2 milyona yaklaşan nüfusuyla, 13.üncü organize sanayisini kuran Konya’da trafik çilesi yok.  Pahalı arsa problemi yok.  Aynı beton,  aynı demir harcanarak ortaya çıkan gecekondu görünümlü şehirlerimize bakalım” dedi.


İşte Taşaltın’ın o paylaşımı: “Konya 1970’lere kadar küçük bir kasaba görünümünde idi.  Halil Ürün Belediye Başkanı oldu. Konya için bir mastır plan yaptırdı. Bu plan 10 sene, 20 sene, 50 sene içinde şehrin imar planının nasıl olacağını içeriyordu.  Bu plana büyük çapta uyuldu.   Bugün merkezi 2 milyona yaklaşan nüfusuyla, 13.üncü organize sanayisini kuran Konya’da trafik çilesi yok.  Pahalı arsa problemi yok.  Aynı beton,  aynı demir harcanarak ortaya çıkan gecekondu görünümlü şehirlerimize bakalım.  Demek ki planlama yapınca ve plana uyunca,  güzel şehirler ortaya çıkıyor.”


“OSMANBEY’DE 50 YILIN MASTIR PLANINI YAPTIK”
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde 50 yılın mastı planını yaptıklarını dile getiren Rektör Ramazan Taşaltın; “Üniversitenin Osmanbey Kampüsü için Urfa tarihini hatırlatacak bir mastır plan yaptırdık.  Önümüzdeki 50 senede bu mastır plana göre Fakülte,  yurt, lojman binaları yerleştirilecek.  Tapusu üniversitede olan arsa üzerine de  Yap-işlet-devret modeli ile tesisler kurulsun istiyoruz.  Hastane taşındıktan sonra, hastane civarında,  ticari bina yapmak üzere çok girişimciler geldi.   Biz mastır plana uyma şartı getirince çoğu vazgeçti.  Buraya yatırım yapmak isteyen ciddi firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor.  Planlı hareket edildiği takdirde çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.