banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Tarım lisesi öğrencileri geleceğe hazırlanıyor

Şanlıurfa Ziraat Odası Tarımsal Danışmanları GAP Tarım Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine mesleklerine ilk adımı atarken, tarımsal danışmanlığın önemi ve ziraat odalarının çalışmaları ve işleyişi hakkında kapsamlı bilgi verdi. Panelde çiftçiler için de ayrıca Pestisit kullanımının önemi ve insanlar üzerinde ki olumsuz etkileri hakkında bilgi verildi. Tarım alanındaki mesleklere ilk adım atan GAP Tarım Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine tarım öğretiminin ve sahada uygulamanın zorluklarını ve önemini anlatan tarımsal danışmanlar, tarım konularında nasıl eğitim verilmesi gerektiği hakkında gençlerin şimdiden yetiştirilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini belirtti. Panel Şanlıurfa Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisi uzman tarım danışmanları Gülistan Ertürk, Sibel Meral Avcı, Galip Gazanfer ve Serda Uçbağlar tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca panele, Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Ali Rıza Öztürkmen, ,Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mehmet Şaka, yardımcısı İbrahim Pınarbaşı Haliliye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Nilüfer Sertkaya ve GAP Tarım Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri katılım sağladı. 
www.balikigol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.