banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Suruç'a Su Geliyor...

Bunadan böyle "Aney Kalk Bir zılgıt çal, Harran'a su geliyor"  gibi İnleyen nağmeler Suruç için de söylenir..

Şanlıurfa'nın Suruç Ovası pompaj sulama projesinin belirtilen süreden önce bitirilmesi için çalışmaların hummalı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, Suruç Ovasının su hasretinin bitmesine çok az bir süre kaldığını söyledi.

DSİ 15. Bölge Müdür Vekili Uğur Büyükhatipoğlu ile birlikte Suruç Ovası pompaj sulama projesi inşaatında incelemelerde bulunan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Geçen yıl sonbaharda temeli atılan sulama yapısı ve pompa istasyonunun inşaatının büyük bir hızla ilerlediğine şahit olduklarını dile getirdi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, binanın inşaatının bu yılsonuna kadar bitirileceğini, elektromekanik teçhizatın da 2011yılında kurulacağını vurguladı. Sulama projesinin kanal inşaatında ise hızlı ilerlemelerin sağlandığını hatırlatan Ertekin, "Şuan bir yandan kazı yapılırken bir yandan da betonlama çalışmaları devam ediyor.
İnşallah Suruç Ovası sulama projesi GAP eylem planında belirtilen tarihte belki de daha erken bitirebilinecek. Bu konuda inşaatı aksatmadan hızla devam ettiren başta hükümetimiz olmak üzere DSİ ve müteahhit firma çalışanlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."dedi
Suruç Ovası pompaj sulama projesi tamamlandığında ilçe merkezi ve 104 yerleşim yerlerine ait toplam 94 bin 814 hektar tarım arazisinin sulanacağının altını çizen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Suruç Ovasının basınçlı borulu sulama şebekesi ile yağmurlama ve damlama sistemiyle sulanacağını ifade etti.
GAP Projelerinden "Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi" GAP Eylem Planında 2008-2012 yılları arasında 5 yıllık süre içerisinde büyük ölçüde tamamlanacak olan en önemli bir proje olduğunu belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin, Suruç Sulama projensin tamamlanmasıyla Atatürk Baraj Gölünden saniyede 90 metreküp suyu 60 metre terfi edilerek, Suruç İlçe merkezi ve 104 yerleşim yerlerine ait toplam 94 bin 814 hektar tarım arazisine basınçlı borulu sulama şebekesi ile yağmurlama ve damlama sistemiyle ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.