banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

SURUÇ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TUTUKLANDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonla aralarında BDP’li belediye başkan vekili Mehmet Özkan'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Suruç’ta uzun süredir incelemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı müfettişleri Suruç belediyesinde yapılan incelemeler sonucunda ihalelerde yolsuzluk yapılarak kamunun zarara uğratıldığının belirlenmesi üzerine bakanlık cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda teknik takibe alınan ve belediyeden ihale alan birçok firmanın dolaylı yollarla PKK’ya para transferinde bulunduğu saptandı. Yapılan çalışmaların ardından savcılık talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi polisleri, geçen perşembe günü 14 ayrı adres ile Suruç Belediyesi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Suruç Belediyesi'nde yaklaşık 5 saat arama yapan polis, 8'i belediyede görevlisi 14 kişiyi gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 14 şüpheliden 1'i serbest bırakılırken, 13'ü ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 13 şüpheli, 'Yolsuzluk', 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Aralarında BDP'li Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldız'ın da bulunduğu 8'i belediye görevlisi 13 kişi, güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'ne gönderildi


GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.