banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Siverek'te Bilgi Evi öğrencilerine Seminer verildi



Belediye Meclis Toplantı salonunda düzenlenen program Bilgi evi öğretmeni Mehmet Açıkalın tarafından okunan kuran Tilavetiyle başladı. Program daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü RAM Merkezinde Görevli Öğretmen Feyzullah Akdağ tarafından hazırlanan slayt sunumu ile öğrencilere Adalet Kavramı ve Madde Bağımlılığıyla ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı.
Ardından öğrenciler bilgi evlerinde gördükleri eğitimin ardından hazırladıkları çeşitli Şiirler okuyarak, Tiyatro, Skeç oyunlarıyla becerilerini gösterdiler.

Programla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ’Belediyemiz bünyesinde Kültür müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi evleri ve Gençlik evlerimizde özellikle çocuklarımızın kişisel gelişimine ve çeşitli alanlarda bilinç ve farkındalık oluşturmasına dönük programlarımız devam ediyor, bilgi ve gençlik evlerimizde toplam 1600 kişilik öğrenci kitlemiz var tabi bu yeterli midir aslında Siverek’te genel olarak 76 bin öğrencinin olduğunu düşünürsek ulaşabildiğimiz çok az öğrenciden bahsediyoruz ama zaman içerisinde buradaki alt yapıyı da genişleterek yeni mekânlarda hatta kırsal mahallerimize kadar benzer programları oralarda da oluşturmaya çalışacağız, çünkü çocuklarımız ve gençlerimize dönük bu tür çalışmalardır toplumun geleceğini inşa eden bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bağlamda şubat ayı Değerler eğitimi konumuz Adalet ve özellikle de büyük bir toplumsal yara haline dönüşen Madde Bağımlılığıyla ilgili de zaten sürekli bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili çocuklarımız ve gençlerimizi korumaya yönelik bilinç oluşturmak açısından çabalar içerisindeyiz, şubat ayı eğitimlerimizde özellikle programa katarak daha etkili daha kalıcı bir eğitim oluşturmaya çalıştık Adalet kavramı ise özellikle toplumsal yaşam açısından gençlerimizin çocuklarımızın derinlikli olarak kişiselleştirilmesi gereken bir kavram Kitabı Kerimimiz dinimiz inançlarımız adaletin toplumsal yaşamın en güçlü harcı olduğu bize çeşitli ayetlerde peygamberimizin örnek rehberlik edecek yaşamında hep merkezi değer olmuştur. Biz bunu da çocuklarımıza bu bilinci de vermek istedik, bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü RAM Merkezinde Görevli Öğretmenlerimizden faydalandık bu çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.