banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Urfa'da Genç edebiyatçılar ödüllendirildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde “Siverek geleceğin edebiyatçılarını arıyor” isimli şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.


Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel bir kırtasiyenin ortaklaşa düzenlediği “Siverek geleceğin edebiyatçılarını arıyor” isimli şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Siverek Gençlik Merkezinde düzenlenen ödül törenine Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Siverekli Yazar Sinan Karakaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program Şeyhmus Çiftçi tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. Amaçlarının Siverek’te edebiyatseverleri bir araya getirmek olduğunu belirten Çiftçi, “Edebiyatseverler olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz olmak üzere yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Buradan çalışmalarımızın devam edeceğini sanatseverlere müjdeliyoruz.” dedi.

Programda daha sonra Siverekli şair ve yazarların hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi, ardından Siverekli Şair Sinan Karakaş tarafından Siverek özleminin anlatıldığı şiir dinletisine geçildi.

Program sonunda şiir ve öykü dalında ilk üçe girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Şiir dalında Yusuf Sami Anadolu İHL'den Emine Karakaya birinci, Prof. Dr. A. Kadir Karahan Fen Lisesi'nden Sevtap Baran ikinci, Siverek Anadolu Lisesi'nden Hediye Akbal üçüncü oldu. Şiir Mansiyon Ödülü de Zübeyde Hanım MTA Lisesi'nden Kader Dizlek aldı.

Öykü dalında ise Türk Telekom Anadolu Lisesi'nden Keziban Rüzgaresen birinci, M.Kemal Anadolu Lisesi'nden Ayfer Özbay ikinci, Ragıp Karcı İHL'den Kübra Nur Güçlü üçüncü oldu. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.