banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şırnak'ta öğretmenlere PDR eğitimi

Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen ve bir hafta süren seminere ilde görevli 34 PDR öğretmeni katıldı.

Seminerde konuşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi formatörlerinden Deniz Bilgir, Milli Eiğitm Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 1999 Marmara depreminden sonra travmatik olaylara karşı gelişen travma sonrası stres bozukluklarıyla başa çıkılması için 81 ildeki PDR öğretmenlerine seminer düzenlendiğini söyledi.

Bilgir, seminerde travma ve travmanın insanlar ile çocuklar üzerindeki etkilerinin daha aza indirilebilmesi için nerelerin yapılması gerektiği ve travma sonrası stres bozukluklarının normale dönmesi için tedavide okulların önemine değindi.

Seminere katılan PDR öğretmenleri travma sonrası stres bozukluklarının  terapisinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili konuları rol alarak, tiyatral şeklinde canlandırdı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.