banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Siirt'te 4 bin öğrenci Kürtçe dersi almaya başladı

Siirt'te 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 4 bin öğrenci, "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersi kapsamında Kürtçeyi öğrenmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaokul ve imam hatip ortaokullarında "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersi kapsamında eğitimi verilen dillerden Kürtçenin Kurmanci lehçesini 4 bine yakın öğrenci seçerken, 77 öğrenci de Abazaca lehçesini seçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı açıklamada, Siirt'te öğrencilerin yoğun olarak Kurmanci ve Abazaca lehçesini tercih ettiğini, geçen yıla göre Kurmanciyi seçenlerin sayısının arttığını söyledi.

Siirt'te vatandaşların Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve Arapça konuştuğunu hatırlatan Suay, "Siirt 3 dilin konuşulduğu bir şehirdir ve hemen hemen herkes birbirinin dilinden anlar. Seçmeli dersler sayesinde yeni nesil birbirini daha da iyi anlayacak." dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.