banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şehit Askerler Yoklaması Urfa'da Yapıldı




Hakkari ve Bitlis’de PKK tarafından yapılan saldırı sonucu 24 asker ve 5 polisin haince şehit edilmesi ve bu olaylarca bir çok sivilin de hayatını kaybetmesi Şanlıurfa'da kınandı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir çok sivil toplum örgütünce kınanmasından sonra bir sosyal paylaşım sitesinde Şanlıurfa’da akşam Ali Şelli Parkında toplanılarak bayrak yürüyüşü yapılması yönünde gençler anlaştı. Sosyal Paylaşım sitesinde "Türk Bayrağını al gel ecdadına sahip çık" sloganı ile bayrak yürüyüşünün yapılacağı belirtildi. Şanlıurfa’da parti bayrağı olmadan Başta gaziler olmak üzere gençler ve öğrenciler Ali Şelli Parkında toplandı.
Grup, Şehit olan askerlerin isimleri okunduğu sırada hep bir ağızdan “Burda” cevabı verdi. Grup, daha sonra dev Türk Bayrağı açarak, yürüyüşe geçti. Tüm Şanlıurfalıların destek verdiği yürüyüşte, teröre lanet okunurken, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atıldı.
Grup daha sonra eski Valilik önünde bulunan Atatürk antına gelerek, Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.