banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı trafik kazası

Şanlıurfa’da SRC sınavında Joker Operasyonu: 3 Tutuklama

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yapılan SRC sınavlarda, sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine sınava giren jokerlere operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan zanlılar, mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme heyeti, 15 zanlıdan 3'ünün tutuklanmasına karar verdi.


Emniyetten yapılan açıklamada,” Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan,”Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun (6114 SKM) – Başkasına Ait Kimlik veya Kimlik Bilgilerini Kullanmak (TCK madde 268) ve Resmi Belgede Sahtecilik (TCK madde 204)” suçları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü tarafından ile yapılan çalışmalarda;

Akçakale ilçesinde ÖSYM Başkanlığı ve MEB tarafından 26 Şubat 2022'de yapılan SRC sınavlarında, sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine sınava giren ve Joker olarak tabir edilen şahısların yakalanmasına yönelik etkin tedbirler alınmakta olup, yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan ve haklarında adli işlem yapılan 3 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.” İfadelerine yer verildi.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.