banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa'da Milli Eğitim bünyesinde 681 kurs açıldı

‘Eğitimde Başarıyı Arttırma (EBAP) Projesi’ni tanıtma kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü, Şanlıurfa’da şu ana kadar 681 kurs merkezinin açıldığını söyledi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı basın toplantısında ‘Eğitimde Başarıyı Arttırma (EBAP) Projesi’ni tanıttı. Özel bir restaurantta düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ilçe müdürleri ve kurum amirleri katıldı.

Şanlıurfa’nın öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin dördüncü ili olduğu belirten İlci, “ 2013 yılından bu yana ilimizde 373 okul, 5774 derslik, 495 lojman, 30 pansiyon, 17 spor salonu, 27 atölye, 2 çok amaçlı salon yapıldı. Bu sayede derslik problemimiz büyük oranda çözüldü. Bu iyileşmelerden sonra eğitimin niceliğinin yanında niteliğini de daha çok arttırmalıyız.” şeklinde konuştu.

EBAP projesi kapsamında dershanelerin yerine açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) değinen İlci, şöyle konuştu: “ Projemizin iki ayağı bulunmaktadır. Birincisi; öğrenci ve velilerimizin sınavlara hazırlık kaygısı taşımaması için bakanlığımızın yayımladığı yönerge çerçevesinde şartları uygun olan ortaokul, lise ve Halk Eğitim Merkezlerinde toplamda 681 kurs merkezi açılmıştır. Toplam 124 bin 205 öğrenci devam ettiği bu kurslarda 6 bin 115 öğretmen görev alıyor. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz için de YGS ve LYS’ye hazırlanmaları için 13 ilçede Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar faaliyet gösteriyor.”

Projenin ikinci ayağını oluşturan Eğitim Koçluğu kapsamında 8. ve 12. Sınıflarda öğrenim gören her 5-10 öğrenciye bir Eğitim Koç’u öğretmen atanacağını belirten İlci, bu öğretmenin rehberliğini yaptığı öğrencinin okul içinde ve dışındaki tüm sorunlarıyla ilgileneceğini söyledi.

Program daha sonra basın mensuplarının sorduğu sorulara verilen cevaplarla devam etti. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.