banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yarıyıl tatili başlıyor! Velilere karne uyarısı

İlkokulu ve ortaokulu Psikolojik Danışman ve Rehberi Zafer Kurt, yarıyıl tatili ile ilgili öğrenci ve velilere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Zafer Kurt;’’ Karne notları ne olursa olsun öncelikle bütün öğrencileri sabırla okula devam etmelerinden dolayı tebrik etmek gerekiyor. Öncelikle karnenin sadece okul başarısını gösterdiğini; insanlığa dair iyilik, yardımseverlik gibi değerleri ölçmediğini bilmek gerekir. Elinizdeki karneyi değerlendirirken, bu karneyi getiren çocuğunuzun kırılgan bir kalbi olduğunu, güzel niyetler taşıyan bir yüreği bulunduğunu, cesarete muhtaç bir ruhu olduğunu dikkate almalıyız.

Karnedeki durumla ilgili çocuğumuzla bir görüş alışverişi yapılmalı, eksik taraflar varsa onunla ilgili bir planlama yapılarak bu doğrultuda hareket edilmelidir. Karne değerlendirmesi hesaba çekme ve sorgulamaya dönüşmemelidir. Çocuklarımızın ruh dünyalarını alt-üst edecek psikolojik veya fiziksel şiddet kesinlikle uygulanmamalıdır. Kırık notlara karşı velilerimiz çocuklarına yol gösterici ve yüreklendirici ifadeler kullanmalı. Biz inanıyoruz ki, kırılmış bir çocuk kalbi, kırık bir karneden daha üzücüdür. Karneyi değerlendirmeye kırık notlardan değil, iyi olan notlardan başlamak gerekir. Beden, resim, müzik gibi dersleri gereksiz görmekten kaçınıp, ‘Beden, resim, müzik… Derslerin ‘beş’. Tebrik ederim. Bunlar harika notlar.” gibi karnenin olumlu yönleri ile değerlendirmeye başlanılmalı.
Veliler mükemmeliyetçi bir tutumdan uzak durup “Neden beş değil?” diye sormak yerine “Evet, ‘dört’ güzel bir not. Sence bunu ikinci dönem ‘beş’ yapabilir miyiz?” gibi sorularla çocuklarımızın moral ve motivasyonunu artırmalıyız.
Bunun yanında tatil sportif aktivitelerde bulunarak, kitap okuyarak ve yakın akraba ve dostlar ziyaret edilerek geçirilebilir diyen Psikolojik Danışman Zafer Kurt; tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da vakit ayırmaları gerektiği unutulmamalıdır. “Öğrenme kayıplarına engel olunmalıdır. Böylece hem başarısızlığın önüne geçilmiş olur, hem de öğrencilerimiz dinlenme fırsatı bulmuş olur. Bunun yanında tatilde yapılacak konu tekrarları öğrencilerimizin eksiklerini kapatmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca bilgisayar kullanımı ve televizyon izleme konusunda veliler ve öğrenciler, öğretmenlerin tavsiyelerine uymalı. Televizyon ve bilgisayar başında geçirilen boş zamanın dinlenmekten çok yorgunluk meydana getireceği unutulmamalıdır. ”şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.