banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik İstiklal Marşını andı


Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezinde düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN , 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 95. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi. Program, İstiklal Marşı’nın tarihçesini anlatan belgeselin gösterimi ile devam edildi.
Programın sonunda bir konuşma yapan Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek, "İstiklal marşımızın 48 saatte yazıldığı söyleniyor. İşte bunu anlamamız lazım. Nasıl bir ruh vardır ki, bu şiiri yazdı. İşte bizim bunu sorgulamamız lazım. Biz önce bu ruhu kavrayacağız. Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemi anlayacağız. Osmanlıların son dönemlerini gördü. Balkan, Trablus savaşlarını birinci dünya savaşını gördü. Bir devletin yavaş yavaş parçalandığını gördü. Ve istiklal savaşını gördü. Bu ruhu içinden gelerek yaşadı. Yoksa böyle bir destansı bir şiiri ortaya çıkarması mümkün müydü? Ayrıca Akif o dönemde çok büyük bir maddi değer olan 500 TL’yi kabul etmeyerek maddi âleme önem vermediğini ve manevi âlemin insanı olduğunu göstermiş oldu.”dedi.
Programa Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü, gönüllüleri ve öğretmenleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.