banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Şanlıurfa Turizmin Bölgesel Merkez Oldu



Konu hakkında bir açıklama yapan ŞURO Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı ve TUREB İcra Kurulu Üyesi Kamil TÜRKMEN
GAP Bölgesinde ve merkezi Şanlıurfa olan bu odamızın kurulmuş olması Turizm noktasındaki önemli bir eksikliği giderecektir. Bölgemiz ve bağlı bulunan tüm illerde, Turizmin konuşulduğu her platformda Meslek odası, asli unsur olarak yerini alacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz müracaatın olumlu sonuçlanması bizleri son derece memnun etmiştir. Bakanlığımız bu çalışmalara olumlu destek vermiştir. Odamız sadece GAP bölgesi değil aynı zamanda Doğu Anadolu bölgesini içine alan güçlü bir Bölgesel Oda olarak kurulmuştur.
Şanlıurfa,Diyarbakır,Mardin,Adıyaman,Batman,Siirt,Şırnak,Hakkari,Tunceli,Bitlis,Elazığ,Van,Muş,Bingöl,Ağrı illeri bağlanmış ve güçlü bir konumda kurulmuştur.Odamız Güneydoğu ve Doğu Anadolu da oluşan bu Barış ortamında çeşitli destinasyonların uygulamasında yön gösterecektir.ŞURO Kurucu başkanı Türkmen,Odamız artık bölgenin Turizm alanındaki eksikliklerin tespit edilmesi noktasında güçlü bir olacaktır.15 ilin bağlı olması odamızın ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.Odamızın kuruluş çalışmalarında bizlere desteklerini esirgemeyen  arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum ve desteklerinin devamını bekliyorum.

Bilindiği üzere 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu 22 Haziran 2012 tarih ve 28331 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası Meslek Kanunu gereğince 11.03.2013 tarih ve 49027 sayılı yazıları gereği kuruluşu gerçekleştirilmiş ve bölgesel odalar ve odaların yetki çevreleri oluşumu aşağıda belirtilmiştir.Oda seçimli ilk genel kurulunu 29 Nisan 2013 tarihinde yapacak.
Bölgemizdeki Rehberlik hizmetlerinin daha etkin verilmesi için Oda merkezinin Şanlıurfa’da kurulması için TÜRKMEN yönetiminin çabasıyla  Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunulmuştu. Yapılan çalışmalar meyvesini verdi.

ŞANLIURFAYA BAĞLANAN İLLER
1-Şanlıurfa 2Diyarbakır
3- Mardin 4- Adıyaman 5-Siirt 6 – Batman 7- Bingöl 8 –Ağrı -9-Muş 10-Bitlis 11-Tunceli 12-Elazığ 13-Van 14-Şırnak 15-Hakkari

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.