banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da 7. Kriyer Günleri Başladı- Kaç Üniversite katıldı


Şanlıurfa Topçu Meydanında gerçekleştirilen etkinlik canlı müzik, video gösterimleri ve halk oyunlarıyla açıldı. Etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Abuzer Pınar, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Merkez Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Mehmet İlhami Günbeyi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdülkerim Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Canbeyli, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Vali Yardımcısı Yıldız: Üniversite seçimi çok önemlidir 
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, törende yaptığı konuşmada 7’ncisi düzenlenen fuara özel ve devlet olmak üzere 44 üniversitenin katıldığını, bu tür etkinliklerin üniversiteler arasında var olan tatlı rekabete katkı sunduğunu söyledi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Vali Yardımcısı Yıldız, lise son sınıf öğrencisinin en büyük hayalinin bir üniversiteye yerleşmek olduğunu, bununda kaygı ve strese yol açtığını belirterek, şöyle dedi:
‘’Kaygı ve stres belli bir düzeyde olunca önemli değil hatta başarıya katkı sunar. Ancak kaygı ve stres yüksek olursa bu başarıyı engeller. Öğrencilerimiz burada iyi bölüm ve iyi üniversite seçmek için fırsat yakalamıştır. Çünkü öğrenci istemediği bir bölüm ve sevmediği bir üniversiteye giderse mutlu olmaz. Dolayısıyla ham bölümünü, hem de üniversitesini seçerken dikkatli olmalıdır.’’
Harran Üniversitesi İlgi Odağı
Şanlıurfa’nın tek Üniversitesi olan ve şuanda yaklaşık 22 bin öğrencisi bulunan Harran Üniversitesi, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Şanlıurfa 7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’na toplam 44 üniversite katılıyor. Fuar, 3 gün geziye açık olacak.

Mehmet Kahraman/ www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.