banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa Milli Eğitimden Flaş Açıklama

Şanlıurfa'da halk arasında Dergah Cami olarak bilinen Mevlid-i Halil Camiinde yapılacak olan etkinlikte kullanılar "Dergah" ifadesi sol medyayı rahatsız etti.

Dergah kelimesi üzerinden eleştirilen Milli eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Milli Eğitim açıklamasında; "Dergâh” kelimesi etkinlik çizelgesinin detay bölümünde Şanlıurfa “Balıklıgöl Yerleşkesi” ziyaret programını ifade etmek üzere yerel ifadeye atfen yazılmıştır" denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

         Bugün medyada yer alan “Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Dergâhta Etkinlik” başlıklı haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.  
      Şanlıurfa Valiliğinin onayıyla gerçekleştirilen “7 Peygamber 7 Tema” konulu değerler eğitimi programı kapsamında Ekim ayı içerisinde Hz. İbrahim  “Misafirperverlik ve Cömertlik” teması ele alınmış olup, etkinlik kapsamında yapılacak faaliyetler ilgili komisyon tarafından belirlenmiştir. Etkinlik çizelgesi, tiyatro, skeç, animasyon, şiir - kompozisyon yarışması ve ziyaret programını kapsamaktadır.  
       Söz konusu haberlerde geçen “Dergâh” kelimesi etkinlik çizelgesinin detay bölümünde Şanlıurfa “Balıklıgöl Yerleşkesi” ziyaret programını ifade etmek üzere yerel ifadeye atfen yazılmıştır. Ayrıca, ziyaret programı velilerin izin onayı ve öğrencilerin gönüllü katılımıyla isteğe bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. 
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
 

Anahtar Kelimeler:
Şanlıurfa Milli Eğitim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.