banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa Lisesi mezunları dernek kuruyor

Şanlıurfa Lisesi mezunları, İstanbul’da düzenlenen bir kahvaltıda biraraya geldi.  Şanlıurfa Lisesi Mezunları Buluşması Komite Başkanı Adnan Şansal’ın organize edip sponsor olduğu buluşma İncirli’deki Hacı Bozan Oğulları Kebap ve Lahmacun Salonu’nda gerçekleşti. 100’e yakın davetlinin katıldığı ve zengin bir menüden oluşan açık büfe kahvaltılı toplantının başlangıcında konuşan İşadamı Adnan Şansal, mezun olduktan sonra birbirini 30 yıldan, 40 yıldan beri göremeyen arkadaşların buluşmasına vesile oldukları için mutluluk duyduklarını söyledi. Sadece İstanbul’da oturanların değil, Şanlıurfa’dan, İzmir’den ve başka yerlerden gelen davetlilerin oluşturduğu bu tablo karşısında güzel bir nostalji yaşadıklarını Şansal, şöyle devam etti: “Gelen talepler üzerine İstanbul’da Şanlıurfa Lisesi Mezunları Derneği kurmayı düşünmeye başladık. Sadece lisesi mezunları buluşmuyoruz, öğrencilik yıllarımızda bize kızan, bağıran hatta kulağımızı çeken öğretmenlerimizle de biraraya geliyoruz. Hocalarımıza, o günün haylaz çocuklarını bugün karşılarında birer eğitimci, sağlıkçı, hukukçu veya isim yapmış işadamı olarak görmenin mutluluğunu yaşatıyoruz.”

İşadamı Adnan Güven de, söz konusu buluşmaya ev sahipliği yapan Adnan Şansal’a teşekkür ederek, “Bu buluşmayı heyecanla bekledim ve buluşma yerine ilk gelenlerden oldum. Bu buluşma sayesinde gençlik yıllarımıza gidiyor ve o güzelim anıları yeniden yaşamış oluyoruz” dedi.

Dönemin öğretmenlerinden Abdullah Haktankaçmaz ise, bazı öğrencilerle yaşadığı anılarını anlatıp davetlileri güldürdü.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, belediye başkanı olarak ilk defa bu buluşmada yer aldığını hatırlatarak, “Bütün arkadaşlarımızı 24 Mayıs’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek buluşmaya davet ediyorum. Allah, bu birlikteliğimizi daim etsin.” ifadesini kullandı.

Bu arada, uzun yıllar önce Şanlıurfa’da doktor olarak görev yapan Prof. Dr. Coşkun Özdemir, “Aradan uzun zaman geçmesine rağmen Urfa anılarımda, yüreğimde. Urfa’yı Urfalıları çok seviyorum” dedi.

 

LOLAZ-EKMEK UNUTULMADI

Öte yandan, Hacı Bozan Oğulları’nın zengin menüsünün yanında, öğrencilerin vazgeçilmez yemeği olan lolazın da yer alması dikkat çekti. Adnan Şansal, nostaljinin en önemli unsuru olan lolaz-ekmeği özellikle talep ettiklerini ve bundan da herkesin memnun kaldığını söyledi.

Şanlıurfa Lisesi mezunlarının buluşması, yaklaşık 3 saat sürdükten sonra önümüzdeki yıl tekrar bir araya gelinmek üzere tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.