banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa Kitap Fuarı 300 bin kişi ile sona erdi

Güneydoğu’nun en büyük kitap fuarı son gününde de her yaştan  vatandaşın katılımı ile imza günleri, söyleşi ve panellerle sona erdi. 250 yayınevi ve 150’yi aşkın yazarın katılım gösterdiği 2.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’nı ziyaret eden vatandaş sayısı son günde 300 bine ulaştı.

Fuarın son gününde de stantları ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Vali Abdullah Erin, “Kitap fuarı son bir yıl içerisinde düzenlenen en faydalı etkinliklerden bir tanesidir. Fuarın düzenlenmesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar’ın çok büyük katkıları var. Fuar Şanlıurfa’ya yakışır bir şekilde düzenlendi. Beklediğimizin üzerinde ilgi gören bir fuar oldu. Şanlıurfa kitap okuma ve eğitim alanında büyük eksiklikleri olan illerimizden bir tanesi. Hükümetimiz son 15 yıldır Şanlıurfa’daki eğitim alanındaki eksiklikleri gidermek adına çalışmalar yapıyor. Sadece hükümetin yaptığı yatırımlarla halledilebilecek bir konu değil. Yerel yönetimlerimiz, kamu idarelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyet ve etkinlikleri ile bu alanda çalışmaları gerekiyor” dedi.

 “HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”

Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Erin, “Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte eğitim alanında planladığımız faaliyetlerden bir tanesini gerçekleştirdik. Şanlıurfa’da yapılan daha önceki kitap fuarı ile kıyaslandığında gelişmeyi somut bir şekilde görmek son derece sevindiricidir. Hepimiz üzerimize düşen görevi yapacağız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 300 bini aşan bir ziyaretçimiz var. Dünyanın tanıdığı yazarlarımız var ve Şanlıurfalı kardeşlerimizi yazarlarımızla buluşturmuş olduk. Bunu sağlayan Büyükşehir Belediyemize, Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Emin Özçınar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfalı kardeşlerimize de yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Kitap fuarına katılan yazarlara katılım belgesi takdim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise “Yeni fuar alanımız tüm şehrimize hayırlı olsun. Yaklaşık 300 bin ziyaretçimizi kitaplarla ve yazarlarla buluşturduk. Büyükşehir Belediyesi olarak mutluyuz. 250 yayınevi ve 150 yi aşkın yazarı Şanlıurfalı okurlarla bir araya getirdik. Yazarlarımız sadece imza günleri düzenlemenin yanı sıra, konferanslar, söyleşi ve panellerle güncel konuları konuşmak adına okurlarla bir araya getiriyoruz.Büyükşehir Belediyesi olarak 900 bin kitabı 4 yıldır basımını gerçekleştirerek gençlerimize dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

 “DONANIMLI BİR NESİL YETİŞTİRMELİYİZ”

Fuardaki amacın kitaba olan sevgiyi arttırmak olduğuna da değinen Özçınar, “Yerel yönetimlerin, kamunun, Şanlıurfa Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olarak hepimizin yapması gereken yeni nesli eğitimli ve donanımlı yetiştirmektir.Bu bağlamda kitap fuarının en büyük özelliği ise çocukların kitaplarla, yazarlarla bir araya getirmek ve okur yazarlığı kitaba olan sevgiyi arttırmaktır. 300 bin insanın 10 gün içerisinde burayı ziyaret etmesi önemli. Biz çocuklarımızın kitapla olan bağını arttırmak için 35 tane otobüsü okullarımıza verdik. Öğretmen ve öğrencilerimizi buraya taşıdık. 5 tane otobüsümüz de toplama merkezinden buraya halkımızı ücretsiz olarak fuar alanına getirdik. Şanlıurfa 12 bin yıllık kadim bir şehir. Şanlıurfa küllerinden yeniden doğacak, yeniden bölgesine ve Türkiye’ye aydınlık ışıkları yayacak diye inanıyorum” dedi.

Öte yandan fuarda imza günü düzenleyerek sevenleri ile buluşan yazarlar da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine organizasyonundan dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.