banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Rektör Çelik; Hayal Ediyorum, 2022 yılında şunlar olacak mı?

Sosyal medya üzerinden, Urfa’da bulunan STK temsilcilerine ve yerel yöneticilere seslenen rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik: “Kadim, Harran medeniyetini tekrar canlandırmaya, ona örnek bir destan yazmaya gönüllü müsünüz?” diye çağrıda bulundu
İŞTE REKTÖRÜN O MESAJI:
1992’de kurulan ve Türkiye’nin en görkemli kampüslerinden biri olan Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsü hafta içi Saat 16’dan sonra ve hafta sonu ıssız bir vahaya dönüşüyor.
Öğrencilerin ve hocaların %90’ı Şanlıurfa Merkezde yaşıyor. Şu anda bir hayal kuruyorum; Acaba kuruluşunun 30. Yılı olan 2022 yılında, Harran Üniversitesinde şunlar olacak mı?
‏ 10.000 öğrencinin yurtta yaşadığı (Şu anda 2150 kız öğrenci), en az 1000 öğretim elemanının ve personelin kampüs lojmanlarında yaşadığı, içerisinde kreşi, anaokulu, ilkokulu ve koleji, alışveriş merkezi ve her türlü yaşam faaliyet alanlarının bulunduğu devasa bir yerleşke.
Acaba hayal mi kuruyorum, yoksa üniversite yönetimi, sivil toplum kuruluşları, yerel ve mülki yöneticiler ve merkezi yönetim hep birlikte kampüsümüzü 24 saat yaşanan ve içerisinde bilim, sanat ve kültürel faaliyetlerin fışkırdığı bir cazibe merkezi haline getirmeye hazır mısınız
Biz bunu yapmak için daha ilk günden kolları sıvadık. Siz ey Urfalılar bu çağrımıza hazır mısınız? Kadim Harran medeniyetini tekrar canlandırmaya, ona örnek bir destan yazmaya gönüllü müsünüz? O halde bize maddi ve manevi destek vererek bu ulvi hedefi hep birlikte yaşayalım!

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rg 5 yıl önce

Sayın hocam, kampusu ücretli piknik alanına çevirin, hafta sonları urfalılar orayı canlandırır.