banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Rektör Çelik, 100 gününü değerlendirdi

Osman Bey Yerleşkesi’nde düzenlenen “Rektörün 100 Günü” başlıklı basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Rektör Çelik, üniversitede yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitedeki cemaat yapılanmalarıyla ilgili soruya cevap veren Çelik,”Elimizden geldiği kadar mücadelemiz sürüyor, sonuçta burası bir eğitim kuruluşudur. Biz buraya çalışma barışını sağlamak için geldik. Şuraya şu kadar atandı, buraya bu kadar atandı diye bir şey yok. Daha önceleri olabilir.

HERKESİN 5-6 ŞAPKASI VARDI, HEPSİNİ BERTARAF ETTİK

Bizim politikamız ay sonunda sevgiye, saygıya dayalı üretimi önceleyen bir sistem. Bunu kurmak için her şeye varız. Gerekli soruşturmaları yapıyoruz. Şeffaf bir kurumuz.”diye konuştu.

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE 28 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Üniversitede kaç öğrencinin eğitim gördüğünü açıklayan Rektör Çelik,“28 binin üzerinde öğrencimiz var, bunların yaklaşık 25 bini bizim yani Türkiye Cumhuriyet uyruklu. 2 bin 800 öğrencimizde yabancı dilden öğrencimiz var. 29 Bin civarı öğrencimiz var. Bunların yüzde 34 kız yüzde 56’sı erkek yüzde 10’u yabancı uyrukludur ve 28 bin üzerinde öğrencimizde Osmanbey kampüsünde eğitim görmekteler. 28 Bin öğrencimizin yaklaşık olarak yüzde 60 üzeri merkezden diğerleri ise ilçelerden okumaktadır.”dedi.

‘EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ LOJMAN’

Üniversitenin yeterli öğretim elemanına sahip olmamasının en büyük nedeninin lojman eksikliği olduğunu aktaran Rektör Çelik, şöyle konuştu:”İlk yaptığımız şey tanıtım alanı kurmak. Yaklaşık 40 kişilik personel çalışıyor. Sanat ve spor faaliyeti 2 ve 4 Mayıs arasında olacak. Amacımız üniversitemizde kalite koordinatını kurup faaliyeti geçirmek. Enerjiyle ilgili çalışmamız var. İŞKUR’la birlikte ofis açtık. Üniversite ve İŞKUR iç içe. Daha istikrarlı personel yetiştirmek için. Harran Üniversitesi olarak ulusalda, bütün yerel gazetelerle, yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, bu ilişkileri tekrar sağlamış olduk.”

Üniversitedeki kurumsal yapının çok yavaş ilerlediğini belirten Çelik, sorunların kökten çözülüp en kısa sürede çözüm alınması noktasında çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

25 MEMUR, ESKİ GÖREV YERLERİNE GERİ GETİRİLDİ

Görev yeri değiştirilen 25 memurun eski görev yerine getirildiğini ifade eden Çelik, mağduriyetlerin önüne geçilmesi için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyledi. Çelik, 2019 yılında ilana çıkılması planlanan öğretim elemanı sayısı 172 olduğunu ifade etti.

SGK İLE GLOBAL BÜTÇE ANTLAŞMASI İMZALADIK

2019 yılında Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin SGK ile Global Bütçe Antlaşması çerçevesinde 165 milyon liralık bir bütçe antlaşması imzaladıklarını söyledi.

Çelik, üniversitenin bir yaşam merkezi haline getirilmesi noktasında ilgili çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.RHA AJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.