banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Rektör Adayı Ekinci Ulusal Basının gündeminde

Yeni Akit Gaztesinden Hasan Karakaya 3 Gündür üst üsteŞanlıurfa Harran Üniversitesi rektörlük seçimlerini yazıyor. ilk günkü yazısında:

 İçlerinde bir-iki tanıdığım var... Meselâ, Prof. Ramazan Taşaltın’ı Hayrat Vakfı’ndan tanıyorum...  Aslında, adaylığa pek niyeti yoktu, niye aday oldu, anlayamadım... Adaylardan Mehmet İriadam eski rektör tarafından destekleniyor... “Paralel’in desteği”ni alırsa, 120 oy çıkabilir!..

Bir de, Prof. Abuzer Pınar’ı çok iyi tanıyorum... Kendisi, İHL mezunu... Ailesi “Milli Görüş geleneği”nden geliyor... Gördüğüm kadarıyla “sevilen bir aday” ve çok iyi bir oy alması bekleniyor!.. Belki de, “birinci” olur...

İkinci günkü yazısında Karakaya:
Ne demiştim?.. Mehmet İriadam, eğer “Paralel’in desteği”ni alabilirse, kendisine “120 oy” çıkabilir... Paralel’in oyları, “4 rektör adayı” arasında dağılınca, Mehmet İriadam’a “96 oy” çıkmış... Ama, yine “birinci” sırada!..

“İkinci sırada” ise, “67’şer oy”la Abuzer Pınar ve Gürbüz Aksoy geliyor...
Abdullah Ekinci 62, Ramazan Taşaltın 58ve Ali Seyrek 19 oy alarak, “YÖK’e gidecek liste”de yer alacaklar!.. Mustafa Sait Yazgan, son anda, adaylıktan çekilmiş...
“Paralel Yapı”nın oyları şöyle dağılmış: “İriadam’a 65, Taşaltın’a 20, Ekinci’ye 20, Gürbüz’e 15 oy!”
“Oyları dağıtmak”tan amaçları, “Abuzer Pınar’ı alt sıralara düşürmek”miş ama, görünen o ki, pek başarılı olamamışlar!..
Şimdi, “ilk 6 sıradaki” adaylar YÖK’e gönderilecek... YÖK de, bu aday sayısını “3’e” indirip, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bildirecek... Erdoğan da, o 3 adaydan birini “Rektör” olarak atayacak!.. Mehmet İriadam şanslı görünüyor ama “İHL mezunu ve Milli Görüş kökenli Abuzer Pınar”ın şansını da yabana atmamak gerekir...
Pınar, “Paralel’le iyi mücadele” eder...

Bugün ise Hasan Karakaya'a Abdullah Ekinc'yi yazdı:

“Aldığı oyda Paralel bulaşığı olmayan bir adayım!” Abdullah Ekinci

Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde yapılan “rektörlük seçimleri” üzerine, bu üçüncü yazım...

“Seçim günü”ne denk geldiği için, bazı adaylar hakkında, “eksik bilgiler”verdiğimin farkındayım...

Bilgi “eksik” olunca, “yanlış anlama”lar da olmuş...

O halde, bilgileri tamamlayalım ve yanlış anlamaları ortadan kaldıralım...

Efendim; “62 oy” alarak seçimi “4. sırada” tamamlayan Prof.Dr. Abdullah Ekinci; kendisine “Paralelci hocalardan oy geldiğini” kesinlikle reddediyor ve hatta diyor ki; “Aldığı oylarda Paralel bulaşığı olmayan tek aday benim!”

Devam ediyor Prof. Dr. Ekinci;

“Bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını ve yöneticilerini sırtından hançerleyen bir örgüt ile asla işbirliği yapmadım, yapmam da... Bunlarla hep mücadele ettim, bundan sonra da mücadele edeceğim.”

Prof.Dr. Abdullah Ekinci, Şanlıurfa doğumlu ve İHL “ilahiyat”, hem de “tarih” okumuş... Geçen dönem, “büyükşehir belediye başkanlığı” için “AK Parti’den aday adayı” olmuş... Bölgedeki “STK’lar”la da arası son derece iyiymiş...

Sanıyorum bu kadar bilgi yeter...

Bundan sonrasına karar verecek olanYÖK ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır...

Harran için kim hayırlıysa, o rektör olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.