banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Akademik Yılı Açılış Sevinci



Program 15 Temmuz Şehitlerini anma, okunan İstiklal Marşı ve 15 Temmuz halk destanını gösteren sinevizyon sunumuyla başladı.
Akabinde açılış konuşmasını yapmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan kürsüye davet edildi. Dekan Prof.Dr. Akan konuşmasında 15 Temmuz gecesiyle ilgili görüşlerde bulunarak bu konuda göreve geldiğinden itibaren yaptığı faaliyetlere değindi. Sonrasında sayılarla Fen Edebiyat Fakültesinde yapılan sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal faaliyetlerden bahsedip konuşmasına milli ve manevi değerlerin eğitimdeki önemine değinerek milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un sözleriyle konuşmasına son verdi.
Açılışta bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Taşaltın, İngilizcenin eğitimdeki öneminden ve Harran Üniversitesinde verilen İngilizce Hazırlık Programının avantajlarından bahsetti.
Rektör Prof.Dr. Taşaltın Üniversitelerde akademik çalışmanın ve proje üretiminin öneminden bahsederek şu ana kadar ülkemizin istenilen düzeye gelemediğini, bunun da sebebinin özgüven eksikliği olduğunu söyledi. Prof.Dr. Taşaltın pek yakında Harran Üniversitesi Merkezi Laboratuvarının yeni yapılan binasında hizmete gireceğini bununda bölgeye önemli katkılar sağlayacağını dile getirerek konuşmasına son verdi.
Açılış konuşmalarının ardından unvanları yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirme bölümüne geçildi. Profesörlüğe yükselen öğretim üyelerine cübbeleri Rektör Prof. Dr. Taşaltın giydirirken, doçentlik ve yardımcı doçentliğe yükselen öğretim üyelerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık ve Prof.Dr. Şerafettin Çelik cübbelerini giydirdi. Sonrasında ilk dersi vermek üzere, Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanlığı'nın katkılarıyla, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan kürsüye davet edildi. Açılış dersini veren Prof.Dr.Erdoğan Orhan "Anadolu halk tıbbının önemi, fitoterapi kavramı, fitoterapide doğru bilinen yanlışlar, bitkisel ilaçlarda kalite, ilaç keşfinde doğal kaynakların önemi, halk hekimliği ve alternatif tıp" gibi konularda bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.
Açılış programına Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sarıışık ve Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Avcı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediyesi Başkanvekili Osman Uludağ, Bölüm başkanları, idari personel, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
Açılış programı düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.