banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Özgür Eğitim Sen’den sınav ücreti açıklaması


Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa şube başkanı Abdülgani Demir, Şanlıurfa’da sınav görevi alan hiçbir öğretmen ve idareci sınav görev ücretlerini almadığını söyleyerek bunun bir an önce ödenmesini talep etti.

Demir yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Memurlar ile Hükümet arasında yapılan en son toplu sözleşmede, sınav görev ücretlerinin (TEOG sınavları hariç) ek ders üzerinden değil de sınav görevi ücreti üzerinden ödenmesi karara bağlanmıştı. Böylece öğretmenlerin düşük olan sınav görevi ücretleri iyileştirilmiş ve kayda değer bir ücret artışı yapılmıştı.
Ancak bu sözleşme 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olmasına rağmen, bu tarihten bugüne Şanlıurfa’da sınav görevi alan hiçbir öğretmen ve idareci sınav görev ücretlerini almış değiller.
Oysa Maliye Bakanlığı Muhasebet Genel Müdürlüğü 03.02.2016 tarihinde, 1184 sayılı ve “Personel Ödemeleri ile İlgili 2016/3 sayılı KBS Duyurusu” konulu yazı ile aslında ödeme işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilgilendirme yazısı yayınlamıştı.
Bu yazıda “KBS Ek Ders Modülüne Merkezi Sınav Ücreti Ödeme Tipinin Eklenmesi” başlığı altında şu bilgilendirmeyi yapmıştı:
KBS Ek Ders Modülüne ödeme tipi olarak Merkezi Sınav Ücreti ödemesi eklenmiştir. Bu ödemenin hesaplanabilmesi için, Bilgi Girişi sayfasının üst tarafında bulunan “Ek Ders Dışı Ödemeler” butonuna tıklandıktan sonra açılan “Merkezi Sınav Ödemesi” formunda bulunan “Veri Ekle” butonuna tıklanmalı ve personelin TC Kimlik No, Ad-Soyad seçilip, Kaydet butonuna basılmalıdır.
Maalesef bu kadar açık olan bir işlem basamağı Şanlıurfa Milli Eğitimin engellemesi yüzünden okullar tarafından gerçekleştirilmemiştir.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın benden görüş ve talimat bekleyin emri olmamasına rağmen, bakanlıktan bir görüş ve talimat beklentisi içine girmiş olduğundan kendi ilinde görevli öğretmenler 4 aydır sınav görev ücretlerini alamadılar.
Özgür eğitim Sen olarak; Şanlıurfa İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu boş beklenti içinde bulunmaktan vazgeçmesini ve Nisan ayı ek dersleri yapılırken, ocak ayından nisan ayına kadar olan sınav görev ücretlerinin dâhil edilmesi için okullara talimat göndermesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.
Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.